Hlavní zásady při dietě: Pozor na nápoje, žvýkačky i potraviny které nadýmají

[no_pagination]

Všichni chceme ploché bříško, ale věděli jste, že zhubnout „břišní“ tuk je nejtěžší? Pracujete, snažíte se přijmout zdravé stravovací návyky, ale v zrcadlech nevidíte viditelné výsledky. Tvrdohlavý tuk udržující se v oblasti břicha je stále tam a zdá se, že nemá v úmyslu nikam jít. Pokud se Vám to zdá známé, přečtěte si více o jídlech, které stojí v cestě k perfektnímu bříšku, které jste vždycky chtěli.

Vyhýbejte se alkoholickým nápojům

[hana-code-insert name=’google‘ /]Některé alkoholické nápoje jsou bohaté na kalorie, ale kalorie zde nejsou hlavním faktorem. Spotřeba alkoholu zvyšuje Vaši chuť k jídlu, neboť je zmatená část Vašeho mozku, která je zodpovědná za pocit plnosti. Takže bez ohledu na to, jak jste plní, když půjdete na pár piv, obvykle je doplníte občerstvením, že?

Zanechte nealkoholické slazené nápoje

Slyšíme to vždy a všude, ale stále je pro nás tak těžké vzdát se tohoto zvyku. Ale pokud se chcete opravdu zbavit břišního tuku, měli byste přestat pít nealkoholické slazené nápoje. Dokonce i ty nízkokalorické nápoje zpomalují Váš metabolismus a stimulují Vaše tělo k ukládání tuku.

Čtěte také: Máte slabou vůli? Možná se vyvinula už v dětství

Nekupujte žvýkačky

Když žvýkáte žvýkačku, Váš mozek a žaludek dostávají signály, které je připravují na příchod jídla. Žvýkačka také způsobuje nadprodukci žaludeční kyseliny a v důsledku toho máte pocit hladu.

Přijměte dietu s nízkým obsahem sodíku

Pamatujte, že cukr a sůl by měly být omezeny na malé množství, zvláště pokud trpíte vysokým krevním tlakem. Nejen že jsou potraviny s vysokým obsahem sodíku škodlivé pro Vaše zdraví, ale také si uchovávají tekutiny, které zabraňují účinné ztrátě břišního tuku.

Rozlučte se s rychlým občerstvením

Není žádným tajemstvím, že rychlé občerstvení obsahuje příliš mnoho kalorií, které mohou přinést různé zdravotní problémy, ale pokud to není dost přesvědčivé, abyste se vzdali tohoto jídla, nezapomeňte, že je rozhodně zodpovědný za Vaše zvětšující se bříško, kterého se chcete tak moc zbavit.

Zapomeňte na majonézu

Pokud jste fanouškem majonézy a majonézových salátů, měli byste vědět, že obsahuje alespoň 80 % tuku. Nejlepším řešením je náhrada majonézy za zeleninové pyré, nebo přírodní rajčatovou pastu.

Řekněte „NE“ hranolkám

Stejně jako jste se rychle zamilovali do tohoto jídla, měli byste se ho rychle vzdát. Smažené brambory, stejně jako všechny ostatní smažené potraviny, fungují jako houba, která absorbuje nasycené tuky. Věřte tomu nebo ne, ale nasycené tuky mohou skutečně ovlivnit funkce Vašeho mozku, takže nemůže jasně uvažovat o tom, kolik toho v tuto chvíli sníte. V důsledku toho můžete sníst až 30 brambor, aniž byste si toho všimli, respektive se cítili plně.

Žádná další zmrzlina

To je docela zřejmé, že? Potraviny bohaté na cukr se nutně změní na břišní tuk, což je nejškodlivější tuk ve Vašem těle.

Nejezte potraviny, které ve Vás nabobtnají

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Dokonce i nejhubenější lidé mohou mít spíše viditelné obrysy břicha kvůli potravinám, které jim vyvolávají střevní plyny, nebo žaludeční nevolnost. Pokud je to pro Vás problém, prostě se vyhněte takovýmto potravinám a přemýšlejte o dobrém každodenním tréninku, který urychlí Vaše trávení.

Nepodlehněte produktům „bez cukru“

Potraviny, které obsahují náhražky cukru, například polyalkoholy, jsou účinné pouze u lidí s cukrovkou. Tyto výrobky bez cukru stále přispívají ke zvětšování bříška.

Zdroj fotografií: shutterstock.com