Možná se bude divit, ale střeva jsou epicentrem imunitního systému. Pokud střeva nefungují správně, je tělo slabé, unavené a náchylné zdravotním problémům. Někteří z nás mají pravidelné bolesti žaludku nebo problémy s kůží, zatímco jiní mají zase například závratě.
Přidávání zdravých bakterií zpět do trávicího systému za čelem vyvážení celkové flóry může být jednoduchým řešením tohoto problému. Dobré bakterie jsou řešením pro udržení celého imunitního systému.
Jablečný ocet v surové formě obsahuje lítky, které obsahují kyselinu octovou, a ta ničí špatné bakterie a dodává dobré. Na druhé straně například kurkuma. Kurkuma je jednou z nejúčinnějších bylin. Pokud jde o boj proti zánětu, kurkuma je královnou na tento problém. Má vysoký obsah antioxidantů, bojuje proti zánětu, léčí syndrom dráždivého střeva a v kombinaci s kajenským pepřem má ještě silnjší antiseptické a protizánětlivé vlastnosti k léčbě střevních potíží.[hana-code-insert name=’google‘ /]
Med je další dobrou potravinou, která dodává tělu minerály a enzymy a uklidňuje tak celý system. Tento silný imunitu posilující nápoj pomáhá v trávení, dodává probiotika do střev a léčí i pálení žáhy. Připravte si tento nápoj doma!
Ingredience:
1 čajová lžička kurkumy
1/4 šálku jablečného octa
1/4 šálku medu
1/8 čajové lžičky kajenského pepře
4 šálky filtrované vody
Návod:
Ohřejeme filtrovanou vodu v hrnci. Pak sundáme z plotny a přidáme med. Dobře ho promícháme, aby se rozpustil a přidáme kurkumu, jablečný ocet a kajenský pepř.
Poté nalijeme do džbánku a necháme ho v lednici alespoň 2 hodiny, aby se nápoj ochladil. Pije se ráno, jednorázově jako panák na lačno 5 dnů za sebou.