Většina lidí prostě nemá čas si každý den doma vařit jídlo, což je důvod, proč je naše strava založena především na zpracovaném a rychlém jídle. Ovoce a zeleninu už málokdy konzumujeme, ačkoli Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje pravidelně konzumovat nejméně 400 g ovoce a zeleniny, nejlépe každý den. Konečným výsledkem nezdravé stravy jsou různé nemoci, které mohou ohrozit Váš život.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Chcete-li začít žít zdravěji, můžete začít s příjemným salátem, který se snadno připraví a vydrží Vám až týden. Salát, který pro Vás dnes máme, je praktický a výživný a může být snadno připraven.
Stačí si vybrat nějakou zeleninu, nejlépe dle Vaší chuti, dobře ji umýt a přidat ji do směsi 1 l vody a lžíce sody.
Nechte zeleninu namočenou po dobu 15 minut, pak ji opláchněte vodou a osušte papírovými utěrkami.
Některá zelenina by měla být nejprve vařena ve vodě.
Brokolice, zelí a květák chutnají lépe, když jsou vařeny ve vroucí vodě po dobu až 5 minut. Jakmile jsou hotové, vložte je do misky ledové vody, abyste je udrželi čerstvé a šťavnaté.
Pokud zvolíte mrkev, můžete ji rozřezat, aniž byste ji oloupali, pouze pokud je organická.
Okurky nebo cherry rajčata jsou skvělým přírůstkem do každého salátu a dodají salátu pěkné barvy a chuť. Při skladování salátu byste ho měli mít ve skleněné nádobě. Ujistěte se, že omáčka (jablečný ocet, nebo vinný ocet) je první. Dále přidejte mrkev a okurku, pak vrstvu brokolice, květáku, cherry rajčat atd. To je všechno! Nyní zavřete nádobu a vložte ji do ledničky.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Váš salát bude mít trvanlivost až 1 týden. Jezte ho každý den, abyste zahrnuli zeleninu do Vaší každodenní stravy. Když si takto zpestříte jídelníček, dostanete do svého těla základní živiny, díky čemuž začnete žít zdravěji.