Vzhledem k rušnému životnímu stylu většina z nás nemá zrovna dvakrát moc času na vaření. Proto se obracíme k alternativním způsobům, jak nakrmit naše hladové žaludky po celém nudném dni v práci. Jednou z nich je mikrovlnná trouba. Tato metoda však není příliš zdravá. Existuje mnohem lepší způsob, jak vařit jídlo, než používat tuto troubu a jediný důvod proč se jí vyhnout není ani fakt, že vezmou živiny z jídla.
Jak vlastně mikrovlnná trouba funguje?
Mikrovlny jsou formou neionizujícího záření. Potraviny, které zde ohříváme, potřebují vysokofrekvenšní vlny tepla. Tímto způsobem mikrovlny přivádějí teplo do molekuj uvnitř jídla. To znamená, že mikrovlny používají záření při vaření jídla a to může být
velmi škodlivé pro naše jídlo.[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak jsou mikrovlnky nebezpečné?
Každá průměrná trouba má okolo 2,4 miliardy Hz. Ovšem 10 herzů už může lidskému telu uškodit. Proto bychom neměli nikdy stát blízko nebo do ní dokonce koukat. Navíc existuje mnoho nemocí a zdravotních problémů, které právě mikrovlnky způsobují.
Zdravotní podmínky způsobené mikrovlnami
Vrozené vady
Katarakty
Špatný imunitní systém
Snížená odolnost vůči bakteriálním infekcím
Snížení hladiny hemoglobinu
Snížení počtu bílých krvinek
Poškození buněk
Nespavost
Únava
Poškození mozku
Obezita
Rakovina
Cholesterol
Infarkty
Jak je jídlo z trouby poškozené?
Mikrovlnná trouba má vliv na potraviny, které jíme. Některé studie prokazují, že pokud budeme připravovat jídlo v mikrovlnce, nezabijeme pouze chuť jídla, ale dokonce snížíme i obsah živin. Navíc vlny degradují a deromují molekuly potravy a vytváří
tak nežádoucí dariaktivní látky. Ty zas níčí antioxidanty v těle.