Vyzkoušejte toto zapečené překvapení! Najdete tam vše, co milujete! Od křupavých brambůrek a zeleniny až po šťavnaté masíčko!

Dnes pro Vás máme tip na rychlý a vydatný oběd. Celé kouzlo spočívá v tom, že k přípravě budete potřebovat jeden pekáč. Spěcháte-li, ale zároveň chcete ty Vaše mlsné jazýčky uspokojit, pak je toto zapečené překvapení pro Vás tou správnou volbou!

Co budete potřebovat?

  • 1/2 kg brambor
  • 20 dkg cibule
  • 4 PL oleje
  • 50 dkg mletého masa
  • 80 dkg pekingského zelí
  • 40 dkg rajčat
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • mletou pálivou papriku
  • mletý kmín
  • majoránku
  • sůl
  • pepř

Dobrovolné suroviny:

  • 1 PL oleje
  • 1 PL másla
  • kopr

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si oloupejte brambory, omyjte a vhoďte do osolené vody.
  2. Poté přiveďte k varu a vařte 15 minut. Následně brambory sceďte, nechejte vychladnout a poté nakrájejte na plátky.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. Pekingské zelí si omyjte, osušte a nakrájejte. Rajčata si spařte, zbavte je slupky a nakrájejte je na kostičky.
  5. Česnek oloupejte a rozmačkejte.
  6. Na rozehřátém oleji poduste cibuli a poté přidejte mleté ​​maso, pekingské zelí, rajčata, rajčatový protlak a česnek.
  7. Vše spolu promíchejte a vaříte cca 15 minut.
  8. Na závěr přidejte špetku mleté ​​ostré papriky, mletého kmínu a majoránky. Ochuťte solí a pepřem.
  9. Nechte na chvilku vychladnout.
  10. Zapékací misku potřete olejem a vložte do ní polovinu brambor, zelnou směs a pak zbylé brambory. Na vrch položte plátky másla a přikryjte pokličkou.
  11. Pečte v troubě cca 20 minut při teplotě 180°C.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení!

Čtěte také: Zemřel na astmatický záchvat, protože škola mu zakázala inhalátor. Po jeho smrti udělala jeho matka něco, co otřáslo světem

Před podáváním můžete posypat koprem a připravit si dip ze zakysané smetany.

Uvedené suroviny vystačí na 6 porcí.

Dobrou chuť přejeme!