Dnes pro Vás máme tip na rychlý a vydatný oběd. Celé kouzlo spočívá v tom, že k přípravě budete potřebovat jeden pekáč. Spěcháte-li, ale zároveň chcete ty Vaše mlsné jazýčky uspokojit, pak je toto zapečené překvapení pro Vás tou správnou volbou!
Reklama
Co budete potřebovat?
- 1/2 kg brambor
- 20 dkg cibule
- 4 PL oleje
- 50 dkg mletého masa
- 80 dkg pekingského zelí
- 40 dkg rajčat
- 2 PL rajčatového protlaku
- 3 stroužky česneku
- mletou pálivou papriku
- mletý kmín
- majoránku
- sůl
- pepř
Dobrovolné suroviny:
- 1 PL oleje
- 1 PL másla
- kopr
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si oloupejte brambory, omyjte a vhoďte do osolené vody.
- Poté přiveďte k varu a vařte 15 minut. Následně brambory sceďte, nechejte vychladnout a poté nakrájejte na plátky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Pekingské zelí si omyjte, osušte a nakrájejte. Rajčata si spařte, zbavte je slupky a nakrájejte je na kostičky.
- Česnek oloupejte a rozmačkejte.
- Na rozehřátém oleji poduste cibuli a poté přidejte mleté maso, pekingské zelí, rajčata, rajčatový protlak a česnek.
- Vše spolu promíchejte a vaříte cca 15 minut.
- Na závěr přidejte špetku mleté ostré papriky, mletého kmínu a majoránky. Ochuťte solí a pepřem.
- Nechte na chvilku vychladnout.
- Zapékací misku potřete olejem a vložte do ní polovinu brambor, zelnou směs a pak zbylé brambory. Na vrch položte plátky másla a přikryjte pokličkou.
- Pečte v troubě cca 20 minut při teplotě 180°C.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení!
Před podáváním můžete posypat koprem a připravit si dip ze zakysané smetany.
Uvedené suroviny vystačí na 6 porcí.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama