Vařená řepa – sklad vitamínů a minerálů pro lidské tělo. Navíc… Kdo by nemiloval řepu, že? Využívá se při přípravě salátů a mnoha polévek. Dnes Vám však prozradíme jiný recept, který okouzlí nejen Vás, ale i Vaše hosty. Dnes Vás naučíme, jak si z červené řepy připravit „pohárky“ plněné lahodnou směsí!
Co budete potřebovat?
- 4 ks řepy
- 150 g rýže
- 1 cibuli
- 300 g kuřecích prsou
- sůl a pepř dle chuti
- kopr dle chuti
- petržel dle chuti
- slunečnicový olej
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Budete potřebovat 3 hrnce. V prvním si uvařte řepu. Ve druhém rýži, a ve třetím kuře s černým pepřem a bobkovým listem.
- Dále si nakrájejte cibuli a papriku. Zeleninu si poté osmažte dozlatova na pánvi a následně přidejte do hrnce s vařenou rýží a kuřecí maso si nakrájejte na kostičky a přidejte ho do společného hrnce.
- Vše důkladně smíchejte, osolte, opepřete a přidejte bylinky dle Vaší chuti.
- Chvilku povařte a poté odstraňte z plotny.
- Vařenou řepu si očištěte a vydlabejte. Následně ji naplňte připravenou směsí.
Dobrou chuť přejeme!