V České republice je běžné nakládat zeleninu. Nakládáme snad všechnu zeleninu od okurek přes papriky, kukuřičky, cibulky až po zelí. Napadlo Vás však někdy naložit i avokádo? Zní to divně, že? Ve skutečnosti jde ale o velmi zdravou pochoutku, kterou doporučujeme si připravit. Co více, narozdíl od běžného nakládání nemusíte čekat několik dní či týdnů, ale jen pár hodin!
Co budete potřebovat?
- destilovaný bílý ocet
- vodu
- cukr
- sůl
- černý kuličkový pepř
- česnek nakrájený a tenké plátky
- koriandr
- avokáda, loupaná a nakrájená na plátky
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- V malé pánvi na středním ohni si smíchejte ocet, vodu, cukr a sůl, a směs poté přiveďte k varu za stálého míchání.
- Jakmile se cukr a sůl rozpustí, nechte směs vychladnout.
- Do uzavíratelné sklenice umístěte kuličky černého pepře, česnek, koriandr a plátky avokáda. Do nádoby poté nalijte připravenou vychlazenou směs.
- Nádobu těsně uzavřete víkem.
- Takto nechte odležet alespoň 3 hodiny před podáváním.
Dobrou chuť přejeme!