Reklama
Tento recept je vhodný jak pro oběd, tak večeři. Jedná se o sytou tukožroutskou polévku, která dokonalé zaplní Váš žaludek v tomto zimním období. Co více, díky velkému množství sýru očarujete i Vaše děti, které si tuto polévku zamilují již při prvním ochutnání. Je to tak jedinečná příležitost, dostat do nich i trochu té zeleniny, v tomto případě brokolice!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 0,5 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže
- 5 šálků kuřecího vývaru
- 0,34 kg loupaných brambor, nakrájených na kostičky
- 1 velkou hlavu brokolice, nakrájenou na malé květy
- 1 cibuli, nasekanou nadrobno
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 1/4 šálku mouky
- 1 šálek smetany
- 1 a 1/2 šálku drceného Cheddaru, plus něco víc na ozdobu
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- smetanu, pro podávání
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- V hrnci si smíchejte kuřecí prsa, kuřecí vývar, brambory, brokolici a cibuli.
- Osolte a opepřete a důkladně smíchejte.
- Hrnec zakryjte a vařte při nízké teplotě po dobu 5 až 6 hodin.
- Následně odstraňte kuře z hrnce a přeneste ho do velké misky.
- Kuře si poté nakrájejte na menší kousky.
- Ve střední misce si smíchejte mouku a smetanu. Výslednou směs poté přilijte do hrnce a důkladně zamíchejte.
- Poté přidejte i kuře, Cheddar a parmezán.
- Polévku zahřejte na vysokou teplotu, zakryjte a vařte ještě dalších 30 minut.
- V případě potřeby přidejte další sůl a pepř.
- Podávejte okamžitě. Jako oblohu můžete zvolit zakysanou smetanu a strouhaný sýr.
Reklama
Dobrou chuť přejeme!
Reklama