Také jste milovníky italské kuchyně a zejména pak pasty? My rozhodně ano! Dnes Vám proto přinášíme recept na výborné španátové lasagne, které si zamilujete již při prvním ochutnání. Výhodou tohoto receptu je, že pokrm dáte péct a nemusíte se už o nic více starat!
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 krabičku těstovin Lasagne
- 1 velkou cibuli, nasekanou nadrobno
- 3 stroužky česneku, mletého
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 ČL sušeného oregána
- 2 balení špenátu
- 3 šálky ricotty
- 1 velké vejce
- 1/2 šálku parmezánu
- 1/2 ČL mleté skořice
- 3 šálky mozzarelly
- 2 šálky Marinara omáčky
- čerstvě nasekanou petrželku, na ozdobu
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Velký hrnec osolené vody přiveďte k varu a uvařte si lasagne al dente.
- Ve velké pánvi při střední teplotě si rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek, špetku soli, pepř a oregáno. Na poslední chvíli přidejte špenát, promíchejte a odstavte.
- Ve velké misce si smíchejte ricottu, vejce a parmezán. Nezapomeňte na skořici, sůl a pepř dle chuti.
- Ve velkém pekáči si vyskládejte vrstvu lasagní tak, aby se mírně překrývaly. Další vrstvu tvoří omáčka Marinara, poté vrsta špenátu a ricotty. Poslední vrstvu by měla tvořit mozzarella.
- Opakujte, dokud nebude pekáč plný. Končit byste měli vrstvou mozzarelly.
- Celý pekáč poté zakryjte fólií a pečte 45 minut.
- Poté sejměte fólii a pokračujte v pečení dalších 15 minut.
- Následně nechte lasagne vychladnout cca 10 minut, ozdobte petrželkou, nakrájejte a podávejte.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama