Chystáte se na filmový maraton? Pak si připravte k filmům tuto lahodnou a rychlou pochoutku! Jedná se o parmezánové křupavé tyčinky, které jsou na večer jako dělané. Nebude Vám po nich těžko, a přesto si skvěle pochutnáte.
Co budete potřebovat?
- 1 balení listového těsta
- 1 šálek strouhaného parmezánu
- vejce
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
- Dva velké plechy si vyložte pečícím papírem.
- Jednou třetinou šálku parmezánu si posypte čistý pracovní povrch.
- Následně na parmezán umístěte listové těsto, které posypte další třetinou šálku parmezánu.
- Těsto přeložte na polovinu a posypte zbývajícím parmezánem.
- Následně si z těsta vytvořte trojúhelníčky, které poté zatočte do tvaru tyčinky.
- Připravené parmezánové tyčinky si poté vyskládejte opatrně na plech a přetřete je vyšlehaným žloutkem.
- Pečte 15-20 minut, dozlatova.
- Před podáváním nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Nekupujte chemické a ušetřete: bohatá úroda ředkviček prakticky bez práce? Prozradíme vám geniální trik!