O podprsenky je třeba řádně pečovat! Každá žena by tak měla vědět, jak je správně prát a skladovat!

Všichni jsme se někdy vrhli do našeho šatníku a přemýšleli, jestli se nám podaří vydržet už jen poslední den s naší poslední čistou podprsenkou. Určitě nemůže být tak špinavá! Dobře, dovolte nám usnadnit Vaše rozhodnutí. Naši odborníci z Good Housekeeping Institute nabízejí poslední slovo v tom, jak a kolikrát prát podprsenky, spolu s tím, jak při praní postupovat a čemu se vyhnout.

Co budete potřebovat?

  • prací sáček na podprsenky
  • Woolite jemný cyklus tekutý prací prášek

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak správně vyprat podprsenky?

Použijte speciální prací sáček na podprsenky, čímž zabráníte jejich překroucení a poničení v pračce. Před vložením do vaku podprsenku zapněte, aby nedošlo k zachycení ostatních oděvů.

Čtěte také: 6 každodenních věcí, které škodí Vašemu zdraví, ale Vy si to vůbec neuvědomujete!

Vyberte ten nejjemnější cyklus, který nabízí Vaše pračka, a zvažte použití mírného pracího prostředku, jako je Woolite. Podprsenky obecně potřebují jemnější ošetření, ale nejlepších výsledků dosáhnete vždy po kontrole informačních štítků.

Chcete-li podprsenky usušit, položte podprsenku na ručník a nechte ji přirozeně vysušit. Sušičku vynechejte, protože teplo a rychlostní otáčky mohou poškodit pružnost a tvar Vaší podprsenky. Před skončením se ujistěte, že košíčky nejsou zkroucené, nebo přeložené a opatrně použijte ručník k odstranění přebytečné vody. Jakmile své podprsenky usušíte, uložte je kvalitně do zásuvky, abyste jim pomohli držet si tvar.

4 Běžné chyby při praní podprsenek!

1. Perete podprsenky po každém nošení.

Dejte mycí prostředek stranou. Přílišné praní podprsenky může způsobit více škody než užitku. „Nadměrné praní může poškodit pružnost, která je nezbytná pro zajištění správné podpory,“ říká Lexie Sachsová, produktová analytička laboratoře Good Housekeeping Institute Textiles Lab. Pokud nejste opravdu zpocení, počkejte tři až čtyři nošení, než podprsenku hodíte do koše na prádlo.

2. Nesprávné vymezení slova „opotřebení“.

„Pokud je horký den a Vy se hodně potíte, budete si chtít podprsenku vyprat co nejdříve,“ říká Sachs. „Na druhou stranu, pokud nosíte podprsenku jen pár hodin, není to celý den, a tudíž to nelze počítat za „opotřebení“.“ Protože praní zbavuje podprsenku olejů a bakterií, které se hromadí, zpravidla platí, že čím více se potíte, tím častěji byste měli podprsenky prát. Takže Vaše krajková podprsenka, kterou si berete jen pod jedny konkrétní šaty, ve Vaší zásuvce vydrží pravděpodobně déle, než-li sportovní podprsenka, ve které jste se potili hodinu v posilovně.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]3. Máte obavy ze „střídání.

Dobrá zpráva pro ty z Vás, kteří nedokáží sledovat ještě jednu věc: dáváme Vám plné povolení, abyste zapomněli na to, kterou podprsenku jste včera nosili. „Měli byste mít několik podprsenek, které byste měli střídat, abyste zabránili ztrátě pružnosti v průběhu času, ale nošení stejné podprsenky dva dny za sebou není problém,“ říká Sachs. „V noci by podprsenka měla mít dost času na to, aby získala svůj ztracený tvar a pružnost. Pokud to nezvládne za 8-12 hodin, čekání další den už neudělá rozdíl.“

4. Nedbáte na správné uložení podprsenek.

Náhodné pohození podprsenek ve skříni může způsobit, že se podprsenky stanou neuspořádanými. „Poskládejte je do zásuvky, jako to dělají v obchodě,“ říká Carolyn Forte, ředitelka laboratoře Good Housekeeping Institute. „Pokud je poskládáte stylem jeden košíček do druhého, riskujete, že zničíte jejich tvar a polstrování.“