Jak vyčistit obuv a ochránit ji od případných skvrn? Vaše bílé tenisky konečně zůstanou bílé!

Naše boty musí mnohdy zvládat těžké životní podmínky: procháku deštěm, skvrny od večeře a celodenní pochůzky. Proto netrvá dlouho a boty časem začnou vypadat lacině. Ale pokud budete postupovat podle těchto triků od našich odborníků z Good Housekeeping Institute, můžete obnovit původní krásu a slávu Vašich již téměř zatracených bot.

Reklama

Jak vyčistit semišové boty?

Chcete-li vyčistit bláto, nebo jakýkoli jiný druh nečistot z Vašich semišových bot, použijte smirkový papír, nebo pilníček na nehty k jejich čištění. Nebo pokud je to opravdu nutné, podržte botu pár centimetrů nad výlevkou napařovací varné konvice několik vteřin, a poté odolné skvrny vyčistěte již zmíněným pilníčkem.

Jak vyčistit boty s ozdobami?

Nejprve se pokuste odstranit silné nečistoty pomocí gumy. U skvrn, které jsou odolnější, použijte bavlněný tampónek navlhčený v alkoholu a absorpční hadřík. Pro běžnou údržbu používejte vodou navlhčený hadřík a jemné mýdlo, jako je např. čistící prostředek na mytí nádobí.

Jak vyčistit bílé boty?

Chcete-li vyčistit bílé tenisky, vyrobte si pastu ze 3 PL sody bikarbony a 2 PL vody. Pomocí zubního kartáčku poté aplikujte pastu na boty a pusťte se do čištění.

Další možnost! Ručně boty umyjte jemným mýdlem, jako je čistící prostředek na mytí nádobí.

Upozornění! Pro gumové podrážky a boky bot je nejlepší využít speciální čistící prostředek, který naleznete v každé drogerii.

Jak vyčistit kožené boty?

U kůže se doporučuje použít zvlhčovač k vyleštění a rozjasnění matné kůže. Stačí použít kapku hydratačního krému na čistý hadřík a aplikovat ho na Vaše boty. Při odolnějších skvrnách pečlivě protřete boty mýdlem, či čistícím prostředkem na kožené výrobky. V tomto případě však poté nezapomeňte boty „opláchnout“ vodou navlhčeným čistým hadříkem, vysušit papírovou utěrkou a navlhčit speciálním hydratačním krémem na kůži.

Jak vyčistit skvrny od soli?

Předtím, než zimní rána znovu udeří, zbavte se loňských skvrn od soli tím, že vytvoříte čistící prostředek ze směsi bílého octa a vody. Poté namočte hadřík do roztoku a očistěte špinavé boty. Opláchněte je poté vodou navlhčeným hadříkem a otřete suchým ručníkem. Boty nechte přirozeně uschnout.

Jak ochránit svou obuv?

Carolyn Forte, ředitelka Čistící laboratoře Good Housekeeping Institute, říká, že posledním a nejdůležitějším krokem při péči o Vaši obuv je prevence! „Pravidelná léčba kůže a semiše je to jediné, co jim pomáhá vypadat co nejlépe.“

Reklama
Reklama