Máte malé dítě? Pak určitě víte, jak je nepříjemné, když na jeho čerstvě vypraném triku skončí kopeček čokoládové zmrzliny! Zde jsou účinné triky k čištění čokolády!

Jedno z jednoduchých potěšení v životě je si na konci dlouhého dne užít kousek čokolády. Ale pokud jste jako my, či doma máte děti, pak znáte situaci, kdy čokoláda skončí omylem na Vaší košili, kalhotách, či v horším případě na gauči a na koberci.

Nedělejte si však starosti! Carolyn Forte, ředitelka Čistící laboratoře Good Housekeeping Institute Vám s tímto záludným problémem jednoduše pomůže. „Čokoláda se zpravidla dostává do tkaniny trochu pomaleji než ostatní tekutiny, takže pokud se ke skvrně rychle dostanete, budete mít největší šanci na úspěch,“ upozorňuje Carolyn.

Jak vyčistit oblečení od čokolády?

Čtěte také: 13 neuvěřitelných způsobů použití octu, které byste si přáli znát celý život!

Odstraňte přebytečnou čokoládu. Následně alikujte na postiženou oblast odstraňovač skvrn určených k předpírce, jako je Vanish, poté perte jako obvykle.

Pokud skvrna zůstane, vyperte oblečení znovu, ale použijte typ bělidla, který je pro látku nejbezpečnější.

Jak vyčistit gauč špinavý od čokolády?

Odstraňte přebytečnou čokoládu. Následně si smíchejte 1 PL tekutého mycího prostředku na mytí nádobí se dvěma šálky studené vody. Použijte čistou bílou látku a vyčistěte skvrnu roztokem čisticího prostředku. Pokračujte, dokud není kapalina absorbována. Opakujte, dokud skvrna nezmizí. Poté „opláchněte“ studenou vodou a oblast vysušte.

Pokud tento postup nefunguje, použijte čistou bílou látku a vyčistěte skvrnu rozpouštědlem pro suché čištění, které zakoupíte v každé drogerii. Pokračujte, dokud není rozpouštědlo absorbováno. Postup opakujte, dokud skvrna nezmizí.

Jak vyčistit čokoládu z koberce?

Začněte tím, že se pokusíte použít metodu pro čalounění. Pokud je skvrna odolná a nelze takto odstranit, smíchejte si 1 PL amoniaku (opatrně: nikdy nemíchejte chlór a amoniak, protože výsledné výpary jsou nebezpečné) se dvěma hrnky teplé vody. Roztok amoniaku poté aplikujte na postiženou oblast. Pokračujete, dokud není kapalina absorbována. Poté „opláchněte“ studenou vodou a důkladně vysušte.