Přáli byste si krásný kulatý zadeček? Zde je pár tipů, jak ho jednoduše vytvarovat!

Nezapomeňte, že jste to, co jíte, a pokud chcete, aby Vaše hýždí měli krásný tvar, je třeba jíst to správné jídlo, stejně jako správně cvičit. Dnes s Vámi sdílíme některé cenné tipy, které Vám pomohou vybudovat perfektně zpevněný kulatý zadeček, o kterém jste vždycky snili.

Základní tipy

Vytvarování Vašich hýždí bez cvičení není možné. Abyste dosáhli svého cíle, musíte postupovat dle těchto dvou tipů:

  1. Zpevňující cvičení.
  2. Vaše výživa po cvičení, během období zotavování se.

Po cvičení jsou Vaše hýždě ve stavu zotavování se a je důležité zvolit si správný druh a množství potravin, abyste zajistili, že se Váš zadeček bude tvarovat do správného tvaru.

Čtěte také: Jíme opravdu jedy? Jak odhalit geneticky modifikovaná rajčata pouze ve dvou krocích!

Mějte na paměti toto jednoduché pravidlo: Pokud chcete zvýšit Vaši váhu, měli byste jíst více. Pokud chcete jen zvětšit a vytvarovat Váš zadeček, musíte jíst určité množství potravin v pravidelných intervalech.

Přebytek všeho je špatný, a proto nekonzumujte přebytek bílkovin nebo sacharidů, protože to může vést k vážným zdravotním problémům.

Měli byste jíst alespoň jeden kus ovoce denně, ačkoli denní doporučení je mezi 3 a 5 ks denně.

Zde jsou potraviny, které Vám pomohou na cestě za dosažením dokonalého zadečku!

Proteiny

Pokud již máte zavedenou cvičební rutinu, doporučujeme, abyste po tréninku vždy vypili proteinový shake.

Některé přirozené zdroje dobrých bílkovin jsou tuňák, vejce, krocan, kuře, tilapie, luštěniny, tvaroh, chudé červené maso, luštěniny a jakákoli ryba (ne smažená).

Sacharidy

Vyměňte bílý chléb a těstoviny za celozrnné alternativy. Sacharidy, které Vám pomohou udržet dobré svalstvo, najdete v potravinách, jako je quinoa, hnědá rýže, oves, veškeré obilné cereálie, sladké brambory a kuskus.

Tuky

Na rozdíl od špatných tuků poskytují dobré tuky široké spektrum zdravotních přínosů. Také Vám pomohou vytvarovat tělo Vašich snů a dokonce zhubnout. Nejlepšími zdroji zdravých tuků jsou rybí tuk, extra panenský olivový olej, mandle, vlašské ořechy a arašídové máslo.

Zelenina

Zaměřte se na zeleninu bohatou na antioxidanty, jako je brokolice, špenát, kale a jakákoli zelená zelenina. Takovéto zeleniny můžete sníst tolik, kolik chcete.

Cvičení

Nezapomeňte, že bez cvičení neuvidíte výsledky! Váš pravidelný trénink by měl zahrnovat cviky, jako jsou dřepy, zanožování a výpady.

Výpady

Postavte se rovně, s nohama v úrovni Vašich boků. Proveďte jeden obrovský krok dopředu, ohněte kolena a pomalu spusťte tělo k zemi. Nezapomeňte udržet záda a horní část těla rovnou a kolena neohýbejte dále než do úrovně 90 stupňů. Potom cvik opakujte s druhou nohou.

Zanožování

Lehněte si na podlahu na záda. Umístěte ruce po stranách a ohněte kolena. Vaše nohy by měly být umístěny v šířce Vašich ramen.

Zatlačte paty do země, zvedněte boky z podlahy a vytlačte zadek vzhůru k nebi, záda držte rovná. Když provádíte tuto část pohybu, vydechněte a vydržte v pozici několik sekund. Nadechněte se, jak se pomalu vracíte do výchozí pozice.