Nejlepší Make-up průvodce aneb jak si vybrat ten nejvhodnější make-up dle typu Vaší pleti!

Volba make-upu se zdá nekonečným tématem. Ale zatímco některé odstíny zdůrazňují Vaši přirozenou krásu, ostatní ji utlumují, či dokonce zdůrazňují špatné vlastnosti Vaší pleti. Takové věci závisí přímo na typu Vašeho vzhledu: pleti a barvě očí a vlasů.

Dnes Vám proto přinášíme vcelku odvážný fotografický projekt, kde jsme uspořádali typy pleti podle ročních období a pro každé z nich zvolili dobrou a špatnou variantu make-upu. Jen se podívejte a sdílejte své názory!

Letní typ

Čtěte také: 15 ultra rychlých tipů, pomocí nichž Vám práce uteče jedna báseň!

„Letní“ dívka má chladný a hladký vzhled s klidnými a aristokratickými rysy. Chladné a tlumené tóny jsou pro ni tou nejlepší volbou, zatímco měkké a teplé odstíny, jako je broskvová, by měly být použity pouze jako doplněk.

Odstín pleti

Make-up může být růžový, nebo teple béžový. U těchto typů žen se vyvine růžový podtext kůže, což vede k nezdravému načervenalému tónu. Béžová základna je proto nejlepší.

Obočí

Dokonce i když jsou ve vlasech teplé zlaté lokny, Vaše obočí stále vypadá lépe, když volíte chladnější odstíny. Použijte tedy studenou hnědou barvu.

Zdravíčka a make-up očí

Na rozdíl od make-upu jsme použili chladnější odstín zdravíček, abychom podtrhli svěží a zdravý vzhled pokožky. Teplé tóny naopak způsobují, že se zdá být pokožka unavená a nudná.

Teplé nazelenalé odstíny očního make-upu zvýrazňují začervenání kůže, zatímco růžovo-hnědé odstíny s lehkou mléčnou barvou v rohu oka a pod obočím dodávají vzhledu svěžest.

Rty

Na levé straně jsme použili chladnou, ale odvážnou fuchsiovou rtěnku. Nezapadá do celkového vzhledu, je příliš světlá a přitahuje příliš mnoho pozornosti. Na pravé straně jsme použili bohatě červenou rtěnku, která krásně dolaďuje celkový vzhled, kompletní s make-up i barvou vlasů.

Jarní typ

„Jarní“ dívka je teplý a měkký typ. Zpravidla tyto typy žen mají světlé, čisté a jemné tóny s jemou pokožkou a pihami.

Odstín pleti

Pro „jarní“ typy jsem vybrali lehký a teplý béžový základ. Chladné barvy nejsou příliš vhodné pro teplou a lehkou pokožku takového typu.

Obočí

Teplé a měkké odstíny obočí jsou mnohem lepší pro „jarní“ typ, zatímco studené odstíny vypadají příliš drsně.

Zdravíčka a make-up očí

Studené růžové odstíny způsobují, že pokožka vypadá špatně červená, a tak jsme si vybrali spíše teplé broskvové barvy.

Zlato-hnědé barvy vypadají, že sem patří. Oči jsou výrazné a vzhled je jasný. Studené červené odstíny však nezapadají do celkového vzhledu a působí spíše dojmem začervenání kůže.

Rty

Chladný odstín rtěnky vlevo podtrhuje červený tón kůže a neodpovídá barvě vlasů ani očí. Teplá červená vpravo však vypadá jasněji, silněji a atraktivněji a pozvedá zdravý čerstvý vzhled kůže a záblesk v očích.

Podzimní typ

„Podzimní“ dívky jsou typické svým teplým vzhledem, který je plný kontrastů, se zlatými odstíny ve vlasech a jantarovýma, nebo oříškovýma očima.

Odstín pleti

Chladivý růžový podklad způsobuje, že obličej je tupý a načervenalý. Vybrali jsme proto teplou béžovou barvu.

Obočí

Teplé odstíny obočí nejlépe vyhovují „podzimnímu“ typu. Jdou skvěle s barvou vlasů, zatímco červenohnědý nádech zdůrazňuje barvu duhovky.

Zdravíčka a make-up očí

Studený odstín ružové podtrhuje začervenání pokožky, zatímco teplé tóny jsou právě ty, které jsou potřeba. Vybrali jsme si červenou barvu zralých jahod, což činí lískové tváře smyslné.

Téměř všechny stíny vyhovují hnědým očím. Rozhodli jsme se pro teplé a hluboké tóny mechově zelené se zelenožlutým odstínem. Chladný fialový odstín zesvětlil oči, takže jsme se rozhodli ho raději nepoužívat.

Rty

Chladné a světle růžové odstíny se prostě ztrácejí na jasné tváři našeho „podzimního“ typu, aniž by ho nějak obohatily. Bohatý vínově červený odstín rtěnky naopak doplňuje celkový expresivní vzhled.

Zimní typ

„Zimní“ typy jsou zpravidla kontrastní a studené, mají poctivou kůži, tmavé vlasy a hluboké, jasné oči. K tomuto typu se nejvíce hodí chladné odstíny.

Odstín pleti

Teplé tmavé odstíny způsobují, že kůže vypadá starší, a tak jsme vybrali studený světlý odstín make-upu.

Obočí

Zanecháme teplé tóny pro „jarní“ a „podzimní“ typy. „Zimní“ typy by naopak měly volit studené barvy pro zvýraznění svého obočí! Chladné barvy se budou skvěle hodit k chladné barvě vlasů a učiní celkový vzhled výraznější.

Zdravíčka a make-up očí

Teplý zázvorový odstín zdravíček může tuto mladou dívku postaršit, proto jsme pro její kůži v chladných odstínech zvolili světle růžové barvy. Ty vypadají prostě nádherně.

Teplé odstíny neodpovídají našemu typu. Ale když jsme vybrali studené fialové odstíny a spojili je s ledovými bílými, naše „zimní“ dívka se stala naprosto neodolatelnou. Její obočí a řasy se zvýraznily a její pokožka se stala světlejší.

Rty

Teplá rtěnka se k celkovému vzhledu vůbec nehodí, zatímco čisté světle růžové odstíny finalizují celkový vzhled a působí něžně.