Lépe než krémy zabírá na pigmentové skvrny brambora, aloe nebo jogurt

[no_pagination]

Pigmentové skvrny trápí ženy po celém světě! Ať už jde o stařecké skvrny, jaterní skvrny, či skvrny po akné…. Stále je to všechno jeden a ten stejný problém!

Nemusíte se však bát, že Vám tyto skvrny zůstanou navždy… Dnes Vám totiž přinášíme pár zcela přírodních metod, které Vám pomohou se zbavit těchto nevzhledných skvrn, či alespoň zmírnit jejich vzhled.

Jaké přírodní prostředy použít na pigmentové skvrny?

Čtěte také: Většinu vánočních dekorací vyrobíte sami. Ze šišek, papíru i perníčků

Brambory

Jako první Vám určitě doporučujeme vyzkoušet plátky syrových brambor!

Brambory jsou plné živin, včetně vitamínu B, jež usnadňují Vašemu tělo obnovu kožních buněk. To v důsledku znamená, že dochází k zesvětlení Vaší pokožky. Stejně funguje i látka zvaná niacinamid.

Chcete-li se zbavit pigmentových skvrn, doporučuje se aplikovat 3-4x za den plátky syrových brambor na postiženou oblast. Brambory byste měli nechat působit vždy cca 10 minut. Jakmile uvidíte, že jsou brambory vysušené, vyměňte je za jiné, či je navlhčete vodou.

Bílý jogurt

Jemný bílý jogurt funguje také jako kouzlo, neboť obsahuje kyselinu mléčnou, dále pak také jemnou formu kyseliny hydroxylové. Právě tak je zodpovědná za bělení a změkčení Vaší pokožky.

Chcete-li použít bílý jogurt na odstranění pigmentových skvrn, použijte nejlépe plnotučný bílý jogurt, který aplikujte přímo na postižená místa. Jogurt nechte působit cca 20 minut.

Aloe Vera

Kdo by neznal zázračné účinky Aloe Vera… Tento přírodní produkt obsahje enzym, který pomáhá zázračně odstraňovat tmavé pigmentové skvrny na Vaší pleti. Co více, slizové polysacharidy obsažené v čistém lepivém gelu Aloe Vera odstraňuje dokonale mrtvé kožní buňky, díky čemuž je umožněna regenerace těch nových.

Jablečný ocet

O zdravotních přínosech jablečného octu jste již určitě tak slyšeli… Jedná se o mnohostranného přírodního pomocníka, který přispívá nejen Vašemu zdraví, ale také Vám může dokonale pomoci v domácnosti. Dnes si však povíme, jak je jablečný ocet účinný právě při odstraňování pigmentových skvrn.

Jablečný ocet aplikujte nejlépe na bavlněný tampónek, který poté přiložte na postiženou oblast. Takto aplikujte ocet pravidelně po dobu jednoho měsíce.

Upozornění! Pokud máte citlivou pokožku, doporučujeme oce zředit vodou.

Kurkuma

Kurkumin je látka obsažená v tomto koření, která je zodpovědná za téměř všechny zdravotní přínosy této suroviny. Kurkumu také doporučujeme vyzkoušet v boji proti pigmentovým skvrnám, neboť má silné protizánětlivé vlastnosti, které se Vám mohou hodit!

Už jste si vybrali způsob odstranění pigmentových skvrn, který vyzkoušíte jako první? Dejte nám poté vědět své vlastní zkušenosti s těmito, či podobnými přírodními metodami níže v komentářích.

Zdroj fotografií: shutterstock.com