7 způsobů, jak se zbavit hmyzu ve Vašem domě, které skutečně fungují!

Všichni chceme, aby naše domy nebyly plní škůdců, ale chemické pesticidy v obchodech jsou příliš toxické a škodlivé pro použití kdekoli v blízkosti vašeho domova, rodiny a domácích zvířat. Pokud tyto chemikálie mohou sloužit k zabíjení hmyzu, určitě nejde o nic dobrého ani pro nás, a proto je lepší použít něco přirozeného a bezpečného, ​​pokud je to možné.

Dnes Vám proto chceme ukázat tyto jednoduché, snadné, bezpečné a efektivní triky, abyste se zbavili domácích škůdců.

1. Švábi

Čtěte také: Tento domácí super čistič je 10x lepší než ty značkových: A vy už máte doma na 100% všechny ingredience, abyste ho dokázali namíchat

Nejenže jsou švábi na první pohled nechutní, ale také mohou být přenašeči velmi škodlivých nemocí. Existuje mnoho produktů, které můžete získat z obchodu, ale jsou obvykle vysoce toxické. Tento trik je velmi levný a bezpečný, a co je nejdůležitější, funguje!

Uchopte jednu cibuli a přidejte jednu lžičku sódy. Uložte tuto „směs“ do koutů Vašeho domu. Používejte tuto metodu každý den a již za chvíli bude Váš domov bez švábů.

2. Klíšťata

Klíšťata se mohou velmi lišit ve velikosti a barvě. Je velmi důležité chránit sebe, rodinu a domácí mazlíčky před těmito maličkostmi, protože mohou být velmi škodliví a někdy i smrtelní. Pokud nejste příliš ochotni používat chemické pesticidy na svou pokožku, nebo na kůži Vašeho psa, vyzkoušejte tyto přírodní a bezpečné směsi.

Repelent pro lidi

Smíchejte 20 kapek silice z růžového gerania, 10 kapek silice sladké trávy, 5 kapek esenciálního oleje z levandule, 5 kapek citronelové, nebo citrónové silice a 1 polévkovou lžíci třecího alkoholu. Celou směs zředěte 100 ml octa, nebo vodou. Poté jej přeneste do rozprašovací lahve. Dobře směs protřepejte a aplikujte na oblečení.

Repelent pro psy

Jak se zdá, psi přímo přitahují klíšťata, proto často kontrolujte svého chlupatého přítele, zejména po procházkách v parku, či v lese.

Smíchejte 20 kapek růžového muškátového a pennyroyalového esenciálního oleje se 2 lžičkami mandlového oleje. Poté několik kapek aplikujte na svého psa.

Nepoužívejte směs na kočky, nebo těhotná zvířata.

3. Zahradní škůdci

Zahradní škůdci mohou ve Vaší zahradě způsobit velké škody a veškeré vaše úsilí bude zničeno v malém okamžiku. Samozřejmě existuje mnoho pesticidů, které jsou k dispozici, ale jejich použití může způsobit, že ovoce a zelenina nebudou konzumovatelné.

Smíchejte 1/2 šálku horké papriky s 1/2 šálku česneku, nebo cibule, a vytvořte jemnou pastu. Smíchejte pastu s 500 ml teplé vody. Nechte směs odstát po dobu 24 hodin na teplém místě, poté ji aplikujte na postižené rostliny.

4. Pavouci

Dokonce i když v ČR nežijí jedovatí pavouci, s největší pravděpodobností byste si stále měli uvědomit, že i tak se do Vašeho domovu mohou dostat jiní osminozí kamarádi. Mohou se dostat absolutně kamkoliv, a dokonce i ty nejmenší jsou opravdu děsiví.

Tento přirozený repelent nezabije pavouky, ale bude je držet pryč, daleko od Vašeho domu, svým nepříjemným pachem.

Přidejte 5-10 kapiček peprmintového oleje do směsi 200 ml vody a 1/4 lžičky tekutého pracího prostředku, dobře protřepejte a jednou týdně aplikujte na postižené oblasti, dokud neuniknou všichni pavouci. Mátový olej může být nahrazen eukalyptem, citronelou, levandulí, nebo olejem z čajovníku.

5. Mravenci

Mravenci mohou být velmi otravní a najednou se objevují odnikud, často se plíží na místa ve Vaší kuchyni, nebo spížce. Pokud se mravenci dostanou do Vaší kuchyně, existuje způsob, jak pro ně udělat místo méně atraktivní.

Zdá se, že mravenci zcela nenávidí vůni skořice. Vložte skořicový prášek do oblastí, kde si myslíte, že se mravenci nejvíce vyskytují. K dosažení efektivnějších výsledků můžete do prášku skořice přidat nějaký esenciální olej. Jako vedlejší efekt získáte v domě velmi příjemnou zemitou vůni.

6. Prachoví roztoči

Tento hmyz je natolik maličký, že není možno ho vidět pouhým okem. Bohužel to neznamená, že nejsou kolem nás. Žijí v domácím prachu, preferují teplejší místa a jejich oblíbeným jídlem jsou kožní buňky. Takže hádejte, kde chtějí být? Správně, na posteli!

Ačkoli prachoví roztoči neškrtí, mnoho odborníků se domnívá, že mohou způsobit alergické reakce a podráždění kůže. Dokonce i když nejste alergičtí na ně, s největší pravděpodobností byste raději neměli nechat obsadit svůj dům těmito malými potvůrkami.

Smíchejte 6 lžic eukalyptového oleje s 1,5 lžičkou tekutého pracího prostředku do 1 kbelíku s vodou a namočte do něj všechny omyvatelné předměty – pak je umyjte normálně. Cokoliv, co nelze namočit, stačí otřít čistým hadříkem. Pokud se Vám nelíbí vůně eukalyptového oleje, můžete ji nahradit olejem z čajovníku, který je stejně efektivní.

7. Curculionoidea (Nosatci)

Pokud kupujete mouku, obiloviny, nebo rýži v pekárně, můžete skončit s těmito nežádoucími potvůrkami ve Vašem jídle. Nosatci dávají přednost zrnům a semenům, ale mohou se také objevit v mouce, nebo dokonce ve směsi na palačinky. Určitě nechcete používat na své potraviny chemické pesticidy, a tak tento trik může být pro Vás dobrým řešením.

Zdá se, že nosatci opravdu nemají rádi vůni bobkových listů nebo hřebíčku. Do horní části jídla a kolem kontejnerů tak položte hřebíček, nebo bobkový list, čímž udržíte tento otravný hmyz daleko od Vašeho jídla.

Který z těchto triků považujete za nejužitečnější? Nebo možná máte své vlastní odpuzující tajemství? Řekněte nám o něm níže v komentářích a sdílejte tento článek se svými přáteli a rodinou.