Pokud už Vám dochází inspirace k tomu, co večer dobrého uvařit, a doma máte několik hladových krků, pak určitě nepohrdnete tímto receptem. Nejenže k přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat převážně suroviny, které už dávno máte doma, ale zároveň jde o lehký pokrm, který je k večeři jako dělaný.
Co budete potřebovat?
- 2 větší stehenní kuřecí řízky (případně prsní – dle Vaší chuti)
- 1 červenou papriku
- 1 zelenou papriku
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 a 1/2 hrnku těstovin (doporučujeme kolínka – případně jiný drobný druh těstovin dle Vašich preferencí)
- 2-3 hrnky drůbežího vývaru
- 1/2 hrnku smetany
- 1 ČL uzené papriky
- 1 PL sojové omáčky
- hrst strouhaného sýru (dle Vašeho výběru)
- olej
- sůl dle Vaší chuti
- pepř dle Vaší chuti
Jak na to?
- Nejpve si umyjte kuřecí maso, které poté nakrájejte na kostky o velikosti, kterou preferujete.
- Maso poté zakápněte sojovou omáčkou a olejem.
- Takto nechte maso odležet alespoň po dobu 1/2 hodiny.
- K přípravě pokrmu doporučujeme zvolit vyšší pánev.
- Mezitím, co necháváte odležet naložené kuřecí maso, nakrájejte si nadrobno cibuli a obě papriky. Nezapomeňte si nakrájet i stroužky česneku na plátky.
- Na pánvi si potom rozehřejte olej a naložené maso zprudka osmažte.
- Následně přihoďte cibuli, česnek a papriky.
- Vše chvíli orestujte a následně přidejte koření (papriku, sůl a pepř dle Vaší chuti).
- Téměř posledním krokem je přidání těstovin dle Vašeho výběru.
- Těstoviny zalijte připraveným drůběžím vývarem.
- Pánev poté přiklopte a pozvolna vařte za občasného promíchání.
- Nezapomeňte těstoviny důkladně hlídat a v případě potřeby přilít drůbeží vývar.
- Jakmile těstoviny začnou měknout, přilijte smetanu.
- Vařte až do úplného změknutí těstovin.
- Na závěr už jen stačí přimíchat nastrouhaný sýr dle Vašeho výběru, případně dochutit, a máte hotovo!
Doporučení!
Doporučujeme podávat s čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Extrémně lahodný a jednoduchý dort! Upečete ho bez mléka, mouky i cukru