Tento recept jsem si velice rychle zamilovala hned ze dvou důvodů. Je velmi rychlý a knedlíky jsou opravdu výborné! Už skoro nedělám kynuté knedlíky, protože tyto vyhrávají ve všech směrech! Můžete je podávat jak ke guláši, tak k nejrůznějším omáčkám a když vám zbydou, knedlíky s vajíčkem jsou večeře, která vždy zachrání den.
Ingredience:
- 250 g staršího pečiva
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- sůl
- kousek másla
- špetku muškátového oříšku
- sníh ušlehaný ze 2 bílků
- 40-50 g hrubé mouky
- nadrobno nakrájená slanina
- petrželka
Jak na to?
Ze všeho nejdříve si nakrájejte tvrdší pečivo na kostičky. Tyto kostičky lehce opečte na másle, jen aby se pečivo zatáhlo (pokud nemáte starší pečivo, stačí když dáte čerstvé na chvíli do trouby).
Ve vedlejší nádobě si smíchejte žloutky s mlékem, které poté přilejte k pečivu. Přidejte sůl, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, hrubou mouku a nadrobno nakrájenou slaninu. Všechny ingredience pořádně promíchejte.
V další nádobě si ušlehejte sníh z bílků a přimíchejte k ostatním ingrediencím. Dejte si pozor, aby jste sníh vmíchali opatrně, tím docílíte toho, že bude těsto krásně nadýchané. Z těsta poté vytvarujte kuličky (doporučujeme navlhčit ruce, aby se vám nelepily). Dejte vařit vodu a knedlíky v ní vařte asi 15 minut. Poté vyndejte a můžete podávat!
Na závěr rychlý tip na knedlíky s vajíčkem:
Knedlíky s vajíčkem jsou sice jídlo, které zná asi každý a je to alespoň pro mě taková vzpomínka na dětství, ale kdyby náhodou někdo nevěděl o co se jedná, tak tady máte opravdu jednoduchý recept.
Ingredience:
- knedlíky
- vajíčka (podle toho kolik máte knedlíků)
- sádlo
- cibulku (jarní ideálně)
- sůl
- podle chuti : kečup, hořčice
Postup:
Rozklepněte si vajíčka, osolte a mírně rozmíchejte. Nakrájejte si cibulku a knedlíky na kostičky. Na sádle osmahněte cibulku a přidejte knedlíky, aby se také lehce opekly. Zalijte vajíčkem a stále míchejte dokud není vajíčko usmažené. Podávejte s kyselou okurkou, kečupem nebo hořčicí!
Přejeme dobrou chuť!