Hrníčková roláda s ořechy a medem patří mezi moje nejoblíbenější, protože v sobě kombinuje suroviny, které mi chutnají a zároveň je tak jednoduchá na přípravu, že ji hravě stihnu připravit i hostům, ještě než se u mě doma rozkoukají.
Jestliže máte rádi rolády a patříte i mezi milovníky ořechů, pak jste tady správně. Hrníčková roláda s ořechy a medem rozmazlí vaše chuťové buňky takovým způsobem, že si ji budete chtít připravovat pořád a pořád dokola!
Co budete potřebovat na přípravu?
Hrníčková roláda s ořechy a medem nejen božsky chutná a člověku se díky ní dělají obrovské boule za ušima, ale zároveň není náročná na suroviny. Pohodlně ji připravíte během chvíle z toho, co má každý z nás běžně doma.
Těsto:
- 1 polévková lžíce medu
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 5 vajíček
- 1 hrníček polohrubé mouky
- 1/2 hrníčku cukru krupice
Krém:
- 1 hrníček mletých ořechů (+ ořechy navrch)
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 plechovku karamelového Salka
- 1 čajovou lžičku mleté skořice
Jak postupovat při přípravě?
A teď k tomu nejdůležitějšímu – přípravě! Uvidíte, že to není nic složitého, hravě to zvládne úplně každý.
- Vejce společně s cukrem ušlehejte do hladké pěny.
- Postupně přidávejte další suroviny – vmíchejte med, následně mouku a prášek do pečiva.
- Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 10-15 minut.
- Mezitím si připravte krém tak, že všechny potřebné suroviny smíchejte v míse. Upečený plát těsta následně krémem bohatě potřete a nešetřete, ať si opravdu pochutnáte. Malé množství krému si nechte na ozdobení.
- Těsto společně s krémem pevně srolujte a potřete zbylým množstvím krému.
- Na závěr můžete roládu obalit v mletých ořeších.
Přeji vám dobrou chuť a rozmazlené chuťové pohárky!