4 top nápoje, které vás zaručeně zahřejí

Podzim přináší déšť, plískanice a často nevlídnou mlhu. Už nemusíte přemýšlet, jak se v chladném dni zahřát. Stačí si dopřát některý z horkých nápojů, které vám níže představíme. Užijte si naše tipy a na první pohled neotřelé kombinace. Skvěle si pochutnáte a bude vám krásně teplo.

Zázvorový čaj

Ať chcete nebo ne, zázvor je prostě jednička. Nejen, že krásně zahřeje, ale pomůže také s celou řadou neduhů, které umí zejména v chladných měsících pěkně potrápit. Snižuje riziko infarktu a pomůže proti nevolnostem. Nastrouhejte čerstvý zázvor, zalijte jej horkou vodou. Přidejte med a citron. Nebojte se ani různých bylinek, přidejte například snítku šalvěje.

Čtěte také: Ukazuje se, že celý život jsme nesprávně navlékali jehlu do niti. Existuje snadnější způsob!

Horký džus se skořicí

Horký džus umí krásně prohřát celý organismus, stačí do něj přidat skořici. Skořice je doslova zázračné koření, proto se přidává do různých nápojů v zimě. Zkuste ho do horké čokolády nebo cappucina. Skořice pomáhá i proti bolestem hlavy. Svařený džus se dělá velice jednoduše. Do hrnce stačí nalít oblíbenou příchuť džusu a přidat hřebíček a skořici. Džus nechte přejít varem, po mírném ochlazení stačí osladit lžičkou medu.

Kakao s chilly

Famózní nápoj, který rozehřeje každého. Chilli je koření, které ocení chuťové buňky i v nápoji. Upravuje trávení a bojuje s bacily. Myslíte, že je kakao s chilli divnou kombinací? Staří Mayové jej takto připravovali běžně jako rituální nápoj. Kakao je lahodný nápoj s vysokým obsahem flavonoidů. Blahodárně ovlivní kardiovaskulární systém. Používejte kvalitní kakao a málo cukru.

Horké mléko a rum

Zejména na horách se pije oblíbený nápoj zvaný Medvědí mléko. Smícháním teplého mléka, rumu a medu vykouzlíte nejen lahodný nápoj. Tato bomba ochrání před chřipkou, pomáhá od bolesti v krku i chrapotu. Na večer postačí dva hrnky, pokud se chcete vyhnout ranní kocovině.

Jaké nápoje rádi v tomto sychravém počasí pijete?