Pokud stejně jako já bezmezně milujete čokoládu a mohli byste jí spořádat klidně na kila, pak si tyhle čokoládové kostky okamžitě zamilujete. Připravíte je rychle, takže když vás bude honit mlsná, za okamžik uspokojíte svoje chuťové pohárky.
Reklama
Rychlé čokoládové kostky jsou nejen skutečně rychlé na přípravu, ale i fantasticky lahodné, jemné a úžasně sladké. Prostě čokoládová bomba, kterou budete chtít mlsat pořád a pořád dokola!
Co budete potřebovat na přípravu?
Těsto:
- 5 vajíček
- 5 polévkových lžic mouky
- 5 polévkových lžic cukru
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
Na přelití:
Reklama
- 100 ml mléka
- 4 polévkové lžíce cukru
- 3 polévkové lžíce rumu
Poleva:
- 500 ml šlehačky
- 300 g čokolády na vaření
Jak postupovat při přípravě?
- Na začátku oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte společně s cukrem do hladké pěny.
- Postupně přidávejte veškeré sypké suroviny.
- Poté přidejte i všechny tekuté suroviny a dobře promíchejte.
- Z bílků si ušlehejte tuhý sníh a pomalu a jemně jej vmíchejte do žloutkové hmoty.
- Takto připravené těsto poté nalijte na vymazaný a vysypaný plech a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C – pečte cca 20-30 minut.
- Mezitím, co se vám bude v troubě péct těsto, si připravte zálivku.
- Mléko ohřejte na mírném plameni a společně s cukrem zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, pak přidejte rum a odstavte z plotny.
- Připravit si můžete i polevu a to tak, že si na plamen postavíte smetanu na šlehání, vložíte do ní čokoládu na vaření a necháte důkladně rozpustit.
- Vyjměte těsto z trouby a dokud je ještě horké, nalijte na něj zálivku.
- Na závěr už jen stačí přelít těsto polevou ze smetany a čokolády, nechat dobře vychladnout a nakrájej na kostky.
Přeji vám dobrou chuť a uspokojené chuťové pohárky!
Reklama