Domácí rohlíčky plněné povidly mohu doporučit všemi deseti! Jsou opravdu výborné, vláčné a na jazyku se okamžitě rozplývají. Pokud chcete zažít pomyslné „nebe v hubě“, pak vyzkoušejte tenhle recept!
Reklama
Domácí rohlíčky plněné povidly si zkrátka musíte zamilovat. Jejich příprava není vůbec složitá, takže si je doma vykouzlíte během chviličky. Jsou výbornou volbou třeba k nedělní kávičce, pohostit s nimi můžete i hosty – a zaručuji vám, že jakmile jim předložíte tuhle dobrotu, okamžitě se po ní zapráší!
Co budete potřebovat na přípravu?
- švestková povidla
- 3 dkg droždí
- 1 vajíčko
- 2 dl mléka
- 1 čajovou lžičku cukru
- 60 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg vepřového sádla
- špetku soli
Na závěr:
- 1 vajíčko
- moučkový cukr
Jak postupovat při přípravě?
- Nejdříve nechte ohřát mléko, ale pozor – nesmí být příliš horké!
- Mléko smíchejte s cukrem a rozdrobeným droždím.
- Nechte 10-15 minut odpočinout, aby vám vzešel kvásek.
- K němu poté přidejte všechny ostatní přísady a vypracujte vláčné těsto.
- Vytvoření těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut odpočívat.
- Posléze z těsta vytvořte cca 6-8 dílků, které rozválejte na tenčí plát.
- Každý plát nařežte na trojúhelníčky a na jejich širší část navrstvěte povidla.
- Trojúhelníčky srolujte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 15-20 minut – doporučuji hlídat, až rohlíčky začnou růžovět, můžete je z trouby vytáhnout.
- Ještě teplé pocukrujte moučkovým cukrem.
Domácí rohlíčky plněné povidly jsou jednoduché, rychlé a lahodné. My je doma připravujeme často a vy odteď určitě budete také!
Reklama