Řepa a avokádo: netradiční kombinace chutí, která vás dostane do kolen!

Na první pohled mi řepa a avokádo nepřipadaly zrovna jako ideální dvojka, se kterou by se v kuchyni dala připravit nějaká zajímavá dobrota. Přesto mi to nedalo a zkusila jsem tyhle dvě výrazné chutě spojit. A výsledek? Ten mě dostal!

Reklama

Řepa a avokádo sice opravdu představuje netradiční spojení chutí, které se i vám může zdát trochu bláznivé. Až vyzkoušíte tenhle recept, dáte mi ale za pravdu, že prvotní obavy byly naprosto zbytečné. Výsledná chuť určitě potěší váš mlsný jazýček!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 2 avokáda
  • 2 červené řepy
  • 1 citron
  • 1 hrstičku piniových ořechů
  • 1 hrstičku čerstvé petrželky
  • 1 polévkovou lžíci olivového oleje
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že si na pánev dáte malé množství oleje, necháte jej rozpálit a zlehka na něm opražíte piniové ořechy. Poté je sejměte z oleje a nechte „oschnout“ na papírové utěrce, aby pustily přebytečné množství oleje.
  2. Řepu vložte do hrnce s vodou, uvařte a nechte vystydnout. Jakmile bude řepa studená, nakrájejte ji na kolečka o síle cca 1 cm, dochuťte solí a pepřem a nechte bokem chviličku odpočívat.
  3. Avokáda rozpulte, oloupejte a nakrájejte na půlkolečka o síle cca 1 cm.
  4. V misce si připravte zálivku, kterou vytvoříte smícháním šťávy z jednoho citronu, lžičky olivového oleje a soli.
  5. Na talíř poté střídavě skládejte kolečko řepy a kolečko avokáda, díky čemuž vytvoříte jakýsi „sloup“ – jak bude vysoký záleží jen na vás.
  6. Vytvořené sloupky z avokáda a řepy polijte zálivkou a zasypejte opraženými piniovými ořechy.
  7. Na závěr ještě nasekejte čerstvou petrželku na jemno a celý výsledek na talíři s ní ozdobte.

Jsem si jistá, že vás řepa a avokádo v kombinaci s praženými ořechy a citronovou zálivkou okamžitě uchvátí. Dobrou chuť!

Reklama