Jednoduchý a časově nenáročný tip na chutný oběd, na kterém si určitě smlsne celá rodina: vepřové kostičky s okurkovou omáčkou. Jestliže máte rádi vepřové maso a proti chuti vám nejsou ani kyselé okurky, pak není nad čím váhat. Tenhle recept zkrátka musíte vyzkoušet!
Reklama
Když jsem vepřové kostičky s okurkovou omáčkou připravovala poprvé, trochu jsem se bála nakyslé chuti. Mile mě překvapilo, jak dokonale k sobě ladí s vepřovým masíčkem, které je u nás na pořadu dne několikrát do týdne. Tak co myslíte? Vyzkoušíte tuhle dobrotu taky?
Co budete potřebovat na přípravu?
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- 400 g vepřového masa
- 1 cibuli
- 1 kostku bujonu
- 6 kyselých okurek
- 1 kelímek smetany 12%
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Vepřové maso (může být kýta, plec atp.) omyjte a nakrájejte na kostky.
- V kastrůlku nechte rozpustit máslo.
- Cibulku nakrájejte na jemno a vložte do kastrůlku se sádlem, kde ji nechte orestovat.
- Jakmile začne cibulka sklovatět, přidejte nakrájené plátky česneku a maso. Společně orestujte, aby se maso krásně zatáhlo.
- Jakmile se maso zatáhne, zalijte jej trochou vody a přidejte kostičku bujonu, osolte, opepřete a přikryjte pokličkou. Nechte dusit až do chvíle, kdy bude masíčko měkké.
- Před koncem vaření nakrájejte okurky na kostičky, přidejte je k masu a vše zalijte smetanou, ve které rozmícháte dvě polévkové lžíce mouky na zahuštění.
- Povařte cca 10 minut.
Přeji Vám dobrou chuť a boule za ušima!
Reklama