Jednoduchý a rychlý oběd, na kterém si pochutná celá rodina: vepřové kostičky s okurkovou omáčkou

Jednoduchý a časově nenáročný tip na chutný oběd, na kterém si určitě smlsne celá rodina: vepřové kostičky s okurkovou omáčkou. Jestliže máte rádi vepřové maso a proti chuti vám nejsou ani kyselé okurky, pak není nad čím váhat. Tenhle recept zkrátka musíte vyzkoušet!

Reklama

Když jsem vepřové kostičky s okurkovou omáčkou připravovala poprvé, trochu jsem se bála nakyslé chuti. Mile mě překvapilo, jak dokonale k sobě ladí s vepřovým masíčkem, které je u nás na pořadu dne několikrát do týdne. Tak co myslíte? Vyzkoušíte tuhle dobrotu taky?

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 2 polévkové lžíce vepřového sádla
  • 400 g vepřového masa
  • 1 cibuli
  • 1 kostku bujonu
  • 6 kyselých okurek
  • 1 kelímek smetany 12%
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vepřové maso (může být kýta, plec atp.) omyjte a nakrájejte na kostky.
  2. V kastrůlku nechte rozpustit máslo.
  3. Cibulku nakrájejte na jemno a vložte do kastrůlku se sádlem, kde ji nechte orestovat.
  4. Jakmile začne cibulka sklovatět, přidejte nakrájené plátky česneku a maso. Společně orestujte, aby se maso krásně zatáhlo.
  5. Jakmile se maso zatáhne, zalijte jej trochou vody a přidejte kostičku bujonu, osolte, opepřete a přikryjte pokličkou. Nechte dusit až do chvíle, kdy bude masíčko měkké.
  6. Před koncem vaření nakrájejte okurky na kostičky, přidejte je k masu a vše zalijte smetanou, ve které rozmícháte dvě polévkové lžíce mouky na zahuštění.
  7. Povařte cca 10 minut.

Přeji Vám dobrou chuť a boule za ušima!

 

Reklama