Tento alobalový trik využijete vždy, kdy je potřeba rychle připravit pohoštění, nebo večeři

Následující nápad je skvělý, když potřebujete rychle něco připravit na večeři nebo pro nečekanou návštěvu. Tento trik s alobalem je velice užitečný a mnohem lepší než příprava obložených chlebíčků. Protože zatímco chlebíčky byste museli zdlouhavě chystat, naše vychytávka vám zabere pouze několik okamžiků. A použít na ni můžete to, co zrovna máte po ruce – šunku, salám, slaninu nebo cokoliv jiného.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na přípravu tohoto velice chutného pohoštění budete potřebovat:

  • toastový chléb (množství podle počtu strávníků),
  • alobal,
  • šunka, sýr, slanina, klobása či cokoli jiného, co zrovna máte v lednici,
  • 1 sklenice mléka,
  • 1 vejce.

Jak postupovat?

  1. Z alobalu si připravíme misku, do které se vleze toastový chléb.
  2. Do takto připravené misky skutečně toastový chléb vložíme a mezi jednotlivé plátky vkládám přísady, které máme po ruce – šunku, sýr, slaninu, klobásu atd.
  3. Vejce rozšleháme v mléce a touto směsí zalijeme toastový chléb.
  4. Přikryjeme druhým plátem alobalu a zapečeme na 180 °C po dobu 15 minut.
  5. Podáváme ještě teplé.
Reklama