Následující nápad je skvělý, když potřebujete rychle něco připravit na večeři nebo pro nečekanou návštěvu. Tento trik s alobalem je velice užitečný a mnohem lepší než příprava obložených chlebíčků. Protože zatímco chlebíčky byste museli zdlouhavě chystat, naše vychytávka vám zabere pouze několik okamžiků. A použít na ni můžete to, co zrovna máte po ruce – šunku, salám, slaninu nebo cokoliv jiného.
Reklama
Co budete potřebovat?
Na přípravu tohoto velice chutného pohoštění budete potřebovat:
- toastový chléb (množství podle počtu strávníků),
- alobal,
- šunka, sýr, slanina, klobása či cokoli jiného, co zrovna máte v lednici,
- 1 sklenice mléka,
- 1 vejce.
Jak postupovat?
- Z alobalu si připravíme misku, do které se vleze toastový chléb.
- Do takto připravené misky skutečně toastový chléb vložíme a mezi jednotlivé plátky vkládám přísady, které máme po ruce – šunku, sýr, slaninu, klobásu atd.
- Vejce rozšleháme v mléce a touto směsí zalijeme toastový chléb.
- Přikryjeme druhým plátem alobalu a zapečeme na 180 °C po dobu 15 minut.
- Podáváme ještě teplé.
Reklama