Koláč s malinami a pudinkem v sobě kombinuje to, co mám na dezertech nejraději: nádherně slaďoučký vanilkový pudink a lehce kyselé maliny. Právě tyto dvě chutě společně vytváří neodolatelný kontrast, díky kterému jsme si tuhle dobrotu u nás doma všichni zamilovali.
Reklama
Koláč s malinami a pudinkem připravíte jednoduše a ze surovin, které máte běžně doma (možná až na sezonní maliny, které se ale dají hravě nahradit těmi mraženými) takže není nad čím váhat. Máte-li chuť na něco sladkokyselého, co roztančí každou vaši chuťovou buňku, pak určitě vyzkoušejte tenhle recept!
Co budete potřebovat na přípravu?
Těsto:
- 250 g másla
- 350 g hladké mouky
- 5 žloutků
- 3 polévkové lžíce cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
Krém:
Reklama
- 5 bílků
- 200 g cukru moučka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 500 g malin
- 50 ml oleje
- 2 balíčky pudinkového prášku
Jak postupovat při přípravě?
- V misce nejdříve smíchejte sypké přísady, které potřebujete na přípravu těsta. Do suchých přísad přidejte nastrouhané máslo a žloutky, ze všech surovin vypracujte tuhé těsto.
- Těsto rozdělte na dvě části, přičemž jedna z nich by měla být o trošku větší nežli ta druhá. Obě poloviny zabalte do potravinářské folie a nechte cca hodinku odpočinout v lednici.
- Mezitím si připravte plech, který vymažte máslem a vysypte moukou (nebo strouhankou či krupicí).
- Na plech nastrouhejte větší polovinu těsta a rozprostřete po celém plechu.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.
- Mezitím co se bude těsto péct v troubě si připravte krém. Jako první je potřeba z bílků a cukru vyšlehat sníh.
- Do sněhu poté přimíchejte vanilkový pudink a olej.
- Na upečené těsto navrstvěte krém a přidejte ovoce.
- Na vrch nastrouhejte druhou polovinu těsta.
- Vložte zpět do trouby a pečte na 180 °C cca ještě 30 minut – pečte pouze svrchu.
Reklama