Nekynuté koláčky z majonézy, které se hodí nejen pro slavnostní příležitosti

Nekynuté koláčky z majonézy jsem vyzkoušela teprve nedávno, ale byla to láska doslova „na první kousnutí“. O recept se se mnou podělila kamarádka, která ho má od své babičky. Já bych se o něj nyní ráda podělila s vámi.

Reklama

Nekynuté koláčky z majonézy si určitě okamžitě zamilujete. Jsou úžasně vláčné, lahodné a na přípravu nikterak složité (a pokud ano, za tu námahu bezesporu stojí) takže si jsem jistá, že i vám učarují.

Nekynuté koláčky z majonézy nejen pro slavnostní okamžiky

Koláčky si zpravidla spojujeme se slavnostnějšími okamžiky, jako jsou třeba Vánoce nebo svatba. Tuhle sladkou dobrotu si ale budete chtít připravovat mnohem častěji, protože i u nás doma jsou velmi často žádané.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 4 žloutky
  • 500 ml mléka
  • 1 kg hladké mouky
  • 2 kostičky droždí
  • 1 lžičku vanilkového aroma
  • 400 g majonézy
  • 150 g cukru krupice
  • 1/2 čajové lžičky soli

Jak postupovat při přípravě?

  1. Z kvasnic, dvou lžiček cukru a 200 ml vlažného mléka vytvořte kvásek, který nechte na teplém místě vzejít.
  2. Mezitím si v misce smíchejte mouku, cukr a mléko vyšlehané se žloutky.
  3. Jakmile vzejde kvásek, přidejte jej do směsi společně s majonézou a vypracujte hladké jednotné těsto.
  4. Rozdělte jej na několik kousků a ty rozválejte na placku ve tvaru kruhu. S pomocí vykrajovátka vykrojte kruh, na který navrstvěte náplň dle vlastní chuti.
  5. Kolečka zabalte a položte na plech vyložený papírem.
  6. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 15 minut.

Věřím, že si na koláčcích pochutnáte!

Reklama