Výborné domácí věnečky: ty kupované už nikdy chtít nebudete!

Když jsem poprvé připravila domácí věnečky, jejich výborná a vyvážená chuť mě okamžitě oslovila. V tu ránu jsem zapomněla na oblíbené kupované věnečky, které tolik zbožňuji. A víte co? Odteď nedám na domácí věnečky dopustit a ty kupované už mě vůbec nelákají!

Reklama

Jen si představte, jak si k nedělní kávičce připravíte chutné domácí věnečky, které budou krásně čerstvé a báječně chutné. Určitě mi dáte za pravdu, že přesně tohle vám chybělo k naprosté nedělní pohodičce!

Co budete potřebovat na přípravu?

Těsto:

  • 1/2 másla
  • 1/4 l vody
  • 12,5 dkg hladké mouky
  • 4 vajíčka
  • špetku soli

Krém:

Reklama
  • 2 vanilkové pudinky
  • 0,5 l mléka
  • 8 polévkových lžic cukru krupice
  • rum
  • 1 kostku másla

Jak postupovat při přípravě?

  1. V kastrůlku na mírném ohni rozehřejte máslo, do kterého přidejte špetku soli a dejte si pozor, aby vám máslo nevzešlo do varu.
  2. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte do něho mouku a míchejte cca 5 minut na rozpálené plotýnce.
  3. Odstavte z plamene a nechte vystydnout.
  4. Jakmile směs vystydne, přimíchejte k ní 4 celá vajíčka, která přidávejte postupně a pečlivě promíchejte.
  5. Připravené těsto vložte do plnícího sáčku a tvořte na plechu kolečka, která následně pečte v troubě na 180 °C dozlatova.
  6. Bezprostředně poté, co kolečka vyjmete z trouby, je překrojte napůl a nechte vystydnout.
  7. Mezitím si připravte krém. Uvařte pudink, který po vychladnutí smíchejte s máslem a přidejte trošku rumu.
  8. Krémem naplňte rozkrojená kolečka a vytvořte větrníky.

Jsem si jistá, že vám domácí větrníky budou chutnat. A že se po nich u vás doma okamžitě zapráší? O tom nemusí být sporu!

 

Reklama