Když jsem poprvé připravila domácí věnečky, jejich výborná a vyvážená chuť mě okamžitě oslovila. V tu ránu jsem zapomněla na oblíbené kupované věnečky, které tolik zbožňuji. A víte co? Odteď nedám na domácí věnečky dopustit a ty kupované už mě vůbec nelákají!
Reklama
Jen si představte, jak si k nedělní kávičce připravíte chutné domácí věnečky, které budou krásně čerstvé a báječně chutné. Určitě mi dáte za pravdu, že přesně tohle vám chybělo k naprosté nedělní pohodičce!
Co budete potřebovat na přípravu?
Těsto:
- 1/2 másla
- 1/4 l vody
- 12,5 dkg hladké mouky
- 4 vajíčka
- špetku soli
Krém:
Reklama
- 2 vanilkové pudinky
- 0,5 l mléka
- 8 polévkových lžic cukru krupice
- rum
- 1 kostku másla
Jak postupovat při přípravě?
- V kastrůlku na mírném ohni rozehřejte máslo, do kterého přidejte špetku soli a dejte si pozor, aby vám máslo nevzešlo do varu.
- Jakmile se máslo rozpustí, přidejte do něho mouku a míchejte cca 5 minut na rozpálené plotýnce.
- Odstavte z plamene a nechte vystydnout.
- Jakmile směs vystydne, přimíchejte k ní 4 celá vajíčka, která přidávejte postupně a pečlivě promíchejte.
- Připravené těsto vložte do plnícího sáčku a tvořte na plechu kolečka, která následně pečte v troubě na 180 °C dozlatova.
- Bezprostředně poté, co kolečka vyjmete z trouby, je překrojte napůl a nechte vystydnout.
- Mezitím si připravte krém. Uvařte pudink, který po vychladnutí smíchejte s máslem a přidejte trošku rumu.
- Krémem naplňte rozkrojená kolečka a vytvořte větrníky.
Jsem si jistá, že vám domácí větrníky budou chutnat. A že se po nich u vás doma okamžitě zapráší? O tom nemusí být sporu!
Reklama