Když jsem poprvé vyzkoušela chleba bez mouky, byla jsem trochu skeptická. Myslela jsem si, že jeho chuť nebude zrovna kdovíjaká, takže jsem si od toho moc neslibovala. O to více mě překvapilo, jak výborně chutnal. Proto se chci s vámi podělit o recept, protože jsem přesvědčena, že si i vy chleba bez mouky okamžitě zamilujete!
Reklama
Chleba bez mouky je nejen velmi chutný a vláčný, ale především díky absenci mouky nemá skoro žádné kalorie, takže je vhodný jak pro ty, kteří se snaží zhubnout, tak i pro ty, kteří se stravují zdravě a vědí, že bílá mouka není pro naše zdraví kdovíjakým zázrakem.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 250 ml vody
- 2 vajíčka
- 250 g ovesných vloček
- 12 g prášku do pečiva
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 stroužek česneku
- 50 g odtučněného tvarohu
Jak postupovat při přípravě?
- Začněte tím, že ovesné vločky dejte do misky a zalijte je vodou. Nechte je cca 20 minut odpočívat a nabobtnat.
- Mezitím si oddělte vajíčka od bílků, z bílků a soli vyšlehejte sníh a žloutky smíchejte s tvarohem a prolisovaným stroužkem česneku.
- Po uplynutí 20 minut smíchejte žloutky s vločkami, vytvořte jednotnou směs a do té na závěr opatrně přimíchejte vyšlehaný sníh.
- Takto připravenou směs vložte do formy vystlané papírem na pečení a vložte do vyhřáté trouby na 180 °C, kde chleba pečte cca 60 minut.
Jsem si jistá, že vám chleba bez mouky okamžitě zachutná, stejně jako mě!
Reklama