Řízky jsou klasika, na kterou nedáme dopustit. Jen málokdo by odolal čerstvě usmaženému řízku, na kterém si s chutí pošmákneme s bramborem, bramborovou kaší a na Vánoce i s bramborovým salátem. Mmm, také se vám už jen při pouhé představě sbíhají sliny?
Jestliže už vás klasické řízky nudí, pak jste tady správně. My totiž známe několik zajímavých tipů, s jejichž pomocí se dá tahle dobrota skvěle vylepšit. Řízek si tak můžete připravit hned na několik rozdílných způsobů.
Pár tipů, jak vylepšit klasické nudné řízky
Klasice odzvonilo, chce to změnu!
-
Arašídy
Napadlo vás někdy přidat do strouhanky nastrouhané arašídy? Pokud ne, zkuste to a budete mile překvapeni, co to udělá s chutí obyčejného řízku! Výhodou je, že maso pak nemusíte nijak zvlášť solit, protože arašídy řízkům dodají tu správnou chuť.
-
Sušený kopr
Řízek můžete výrazně vylepšit i tím, že do strouhanky přimícháte sušený kopr. Pokud vás tahle kombinace děsí, věřte, že se opravdu není čeho bát. Tato aromatická bylinka dodá masu úplně jiný a doposud nepoznaný rozměr.
-
Sušený zázvor
Ne, opravdu si z vás neděláme srandu a skutečně vám doporučujeme oživit masíčko tím, že do strouhanky přidáte sušený zázvor. I zázvor je známý tím, že má výraznou chuť i vůni, což v kombinaci s masem vytvoří opravdu zajímavý kontrast. A rozhodně stojí za ochutnání!
-
Chilli brambůrky
Kdo má rád lehce pikantní chuť a nevadí mu, když je maso lehce ostřejší, ten by měl vyzkoušet nadrtit do strouhanky chilli brambůrky. Ty jsou lehce ostré, takže řízkům propůjčí výraznější a pálivější chuť. A to bude teprve pořádná změna!
-
Nastrouhaný parmezán
Na závěr ještě tip pro milovníky sýrů – těm můžeme všemi deseti doporučit přidat do strouhanky nastrouhaný parmezán. Pokud jste tuhle variantu ještě nikdy nevyzkoušeli, pak si můžete být jistí, že se vám díky ní budou dělat boule za ušima!