Vynikající nepečený koláč, po kterém se u vás doma okamžitě zapráší!

Miluji tenhle nepečený koláč a dám klidně ruku do ohně, že jakmile si ho doma poprvé připravíte, zamilujete si ho taky! Co se přípravy týče, je opravdu jednoduchý. A co do chuti, tam prostě nemá konkurenci! Chcete prozradit recept na fantastický nepečený koláč, po kterém se u vás doma zaručeně okamžitě zapráší? Tak čtěte dál!

Reklama

Tuhle dobrotu si můžete připravit jen tak, když vás zrovna bude honit mlsná na něco dobrého. Potěšit s ní můžete i vaše hosty, kteří se budou olizovat až za ušima. My si nepečený koláč často připravujeme v neděli ke kafíčku. A to vám povídám, je to pohádka!

Co budete potřebovat na přípravu?

Těsto:

  • 3 vajíčka
  • 250 g kondenzovaného mléka
  • 200 g sušenek
  • 400 ml mléka
  • 200 g másla
  • 1/2 polévkové lžíce vanilkového cukru

Poleva:

Reklama
  • 4 polévkové lžíce kakaa
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 12 polévkových lžic mléka

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vajíčka vyšlehejte.
  2. Přidejte k nim mléko, kondenzované mléko a vanilkový cukr.
  3. Vše pečlivě promíchejte.
  4. Směs vložte do hrnce, ten postavte na mírný plamen a přiveďte k varu.
  5. Poté krém odstavte a nechte vystydnout.
  6. V jiném hrnci smíchejte cukr, kakao a mléko.
  7. Pečlivě promíchejte, abyste v polevě neměli hrudky.
  8. Hrnec postavte na sporák a na nízké teplotě za stálého míchání  počkejte, dokud se vám nevytvoří jednotná směs.
  9. Odstavte ze sporáku.
  10. Máslo nakrájejte na menší kostky a přidejte je do vychlazeného krému.
  11. Pečlivě promíchejte.
  12. Dno formy vyskládejte sušenkami, ty potřete krémem, opět vyskládejte sušenkami a opakujte s další vrstvou krému.
  13. Pokračujte do té chvíle, dokud vám nedojdou sušenky – dezert by měl končit sušenkami.
  14. Na závěr nepečený koláč polijte čokoládovou polevou a nechte v lednici 3-4 hodiny chladnout.

Tak co myslíte? Nesbíhají se vám sliny už teď? Mě tedy rozhodně!

Reklama