Miluji tenhle nepečený koláč a dám klidně ruku do ohně, že jakmile si ho doma poprvé připravíte, zamilujete si ho taky! Co se přípravy týče, je opravdu jednoduchý. A co do chuti, tam prostě nemá konkurenci! Chcete prozradit recept na fantastický nepečený koláč, po kterém se u vás doma zaručeně okamžitě zapráší? Tak čtěte dál!
Reklama
Tuhle dobrotu si můžete připravit jen tak, když vás zrovna bude honit mlsná na něco dobrého. Potěšit s ní můžete i vaše hosty, kteří se budou olizovat až za ušima. My si nepečený koláč často připravujeme v neděli ke kafíčku. A to vám povídám, je to pohádka!
Co budete potřebovat na přípravu?
Těsto:
- 3 vajíčka
- 250 g kondenzovaného mléka
- 200 g sušenek
- 400 ml mléka
- 200 g másla
- 1/2 polévkové lžíce vanilkového cukru
Poleva:
Reklama
- 4 polévkové lžíce kakaa
- 4 polévkové lžíce cukru
- 12 polévkových lžic mléka
Jak postupovat při přípravě?
- Vajíčka vyšlehejte.
- Přidejte k nim mléko, kondenzované mléko a vanilkový cukr.
- Vše pečlivě promíchejte.
- Směs vložte do hrnce, ten postavte na mírný plamen a přiveďte k varu.
- Poté krém odstavte a nechte vystydnout.
- V jiném hrnci smíchejte cukr, kakao a mléko.
- Pečlivě promíchejte, abyste v polevě neměli hrudky.
- Hrnec postavte na sporák a na nízké teplotě za stálého míchání počkejte, dokud se vám nevytvoří jednotná směs.
- Odstavte ze sporáku.
- Máslo nakrájejte na menší kostky a přidejte je do vychlazeného krému.
- Pečlivě promíchejte.
- Dno formy vyskládejte sušenkami, ty potřete krémem, opět vyskládejte sušenkami a opakujte s další vrstvou krému.
- Pokračujte do té chvíle, dokud vám nedojdou sušenky – dezert by měl končit sušenkami.
- Na závěr nepečený koláč polijte čokoládovou polevou a nechte v lednici 3-4 hodiny chladnout.
Tak co myslíte? Nesbíhají se vám sliny už teď? Mě tedy rozhodně!
Reklama