Hrníčkový makovník s marmeládou: rychlý dezert, který roztančí vaše chuťové pohárky

Hrníčkový makovník s marmeládou potěší každého, kdo stejně jako já miluje makové dezerty. Kombinace máku a marmelády nechá vzniknout nádherně vláčný dezert, který roztančí všechny vaše chuťové pohárky. A můžu vám zaručit, že se po něm u vás doma okamžitě slehne zem!

Reklama

Pokud jste až do této chvíle žili v přesvědčení, že makové koláče musí být nutně suché, že sotva lezou do krku, pak je jedině dobře, že jste se rozhodli otevřít si náš dnešní článek. Já už totiž vím, že i makový dezert může být jemný, vláčný a nadýchaný. Jakmile hrníčkový makovník s marmeládou poprvé vyzkoušíte, budete mi muset dát za pravdu!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 hrníček polohrubé mouky
  • 250 g máku
  • 1 hrníček mléka
  • 1 balíček vanikového pudinku
  • 1 hrníčku moučkového cukru
  • 1 vajíčko
  • 400 ml třešňového džusu
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 3 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 450 g višňové marmelády

Jak postupovat při přípravě?

  1. Ze surovin potřebných na těsto vykouzlete za pomoci ručního šlehače krásně hladké a vláčné těsto.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj vylijte.
  3. Vložte plech do předehřáté trouby a pečte na 200 °C cca 25-30 minut.
  4. Mezitím si můžete připravit krém: vanilkový pudink smíchejte se třemi lžícemi cukru.
  5. Dejte hrnec na mírný plamen a začněte na něm ohřívat třešňovou šťávu. Jakmile bude šťáva zahřátá, přidejte pudinkový prášek s cukrem a vařte 5 minut. Poté za občasného míchání nechte vychladnout.
  6. Marmeládu vložte do hrnce a nechte ji ohřát, pěkně se vám rozpustí. Poté jí přidejte k pudinkové směsi a pečlivě promíchejte.
  7. Upečený makovník vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout.
  8. Poté jej podélně rozřízněte, na řez naneste marmeládu a vanilkovou směs, přiklopte druhou polovinou koláče.
  9. Na závěr můžete, ale nemusíte posypat cukrem.

Hrníčkový makovník s marmeládou si můžete připravit k nedělní kávičce, nebo jím pohostit vaši návštěvu.

 

Reklama