Když jsem banánovo-karamelové řezy ochutnala poprvé, v mých ústech se rázem odehrálo něco, co jsem snad ještě nikdy nezažila: každá buňka začala vesele tančit, chuťové pohárky byly na samotném vrcholu blaha a já zažila ten pravý chuťový orgasmus. Rozhodně se s vámi o tenhle recept musím podělit!
Reklama
Banánovo-karamelové řezy jsou možná trochu náročnější na přípravu, za vynaložené úsilí, snahu a investovaný čas ale v každém případě stojí. Chuť tohoto dezertu vás položí na lopatky a já jsem si jistá, že jakmile jej doma necháte chvíli bez dozoru, okamžitě zmizí!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 4 vajíčka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 5 banánů
- 1 hrníček polohrubé mouky
- 100 ml oleje
- 400 g krupicového cukru
- 50 g čokolády
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 k zakysané smetany
- 150 g másla
- 250 ml mléka
- 10 g skořice
- 4 polévkové lžíce cukru
Jak postupovat při přípravě?
- 4 vajíčka smíchejte společně se 4 lžícemi cukru do pěny.
- Ke směsi postupně přidávejte olej, polohrubou mouku, skořici a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte.
- Plech vyložte pečicím papírem a dno vyskládejte na kolečka nakrájeným banánem.
- Připravení těsto nalijte na plech a vložte do předehřáté trouby, kde pečte na 190 °C do zlatova.
- Mezitím si v hrnci nechte zkaramelizovat 300 g cukru.
- Jakmile bude karamel hotový, přidejte k němu smetanu ke šlehání a za stálého míchání vytvoře hladkou hmotu.
- Karamel sejměte z ohně a ještě za tepla k němu přidejte máslo, které se v karamelu rozpustí. Poté nechte vystydnout.
- Zakysanou smetanu smíchejte s mlékem a poté k této směsi postupně přidávejte karamelovou hmotu.
- 1/3 takto připraveného krému navrstvěte na upečené těsto.
- Poskládejte na kolečka nakrájeným banánem a z vrchu opět potřete zbylým množstvím krému.
- Celý dezert ozdobte nastrouhanou čokoládou.
Věřím, že vám banánovo-karamelové řezy zachutnají úplně stejně jako mě. Přeji vám dobrou chuť!
Reklama