Třešně mohou mít celou řadu různých využití. mohou se jíst samotné, mohou se využívat na přípravu kompotu, stejně jako jsou základní surovinou pro sladké dezerty. A jeden pro vás máme. Jedná se o zajímavý třešňový koláč, který zaujme hned ze dvou důvodů. Prvním důvodem je to, že dokonale chutná. Tím druhým je to, že je velmi jednoduchý na přípravu. Zkuste to a uvidíte sami.
Co bude potřeba?
Začněme tím, co je nutné k samotné přípravě. Už seznam ingrediencí jasně ukazuje, že recept není nijak složitý a tak si tento zajímavý třešňový koláč bude moci bez jakýchkoliv problémů upéct i začátečník. Základem je toto:
- 500 gramů vypeckovaných třešní
- 250 mililitrů mléka
- 100 gramů mouky
- 100 gramů cukru
- 30 gramů másla
- 4 vejce
- Trocha soli a vanilkového extraktu
Začínáme třešněmi
Ty by měly být vypeckované. Sice se nejedná o nijak příjemnou činnost, ale tím že je zbavíte pecek docílíte toho, že budete moci následně daný třešňový koláč konzumovat bez rizika, toho, že si snad kousnete do pecky. Jakmile je vypeckováno, je třeba třeště důkladně umýt a vysušit. Potom je jenom vložte do klasické dortové formy. Tu je třeba předtím vymazat máslem, aby se těsto nelepilo. Následně třešně posypete trochou cukru, necháte je být a jdete na další fázi přípravy.
Vytvořte si těsto
To je velmi jednoduché. Podívejte se na daný seznam ingrediencí a s nimi udělejte to, že je jenom smícháte dohromady. Můžete je míchat buď metlou v ruce, nebo si můžete vše usnadnit a použít kuchyňského robota. Toho zcela logicky doporučujeme.
Vlijte do formy a pečte
Dané těsto není na rozdíl od řady jiných pevné a tuhé, jelikož se jedná o těsto, které je vláčné a spíše tekuté. Jakmile máte tuto konzistenci, jenom ho nalijte do formy na třešně. O nic více se již starat nemusíte. Jakmile máte hotovo, vložíte vše do rozehřáté trouby, které bude mít 180 stupňů Celsia. Doba pečení je orientačně v rozmezí 40 – 50 minut. Poslední fázi doporučujeme spojit s větší kontrolou.
Po upečení vyndejte a nechte při pokojové teplotě lehce chladnout. Poté můžete třešňový koláč vyjmout z formy a nechat chvíli stydnout. Jakmile k tomu dojde, už není problém ho nakrájet a také podávat.