Vajíčka v housce nebo chlebu? Pochoutka, kterou oslníte

Vajíčka a také pečivo. To jsou věci, které používáte ve své kuchyni velmi často a tak není nic výjimečného, že se jedná o suroviny, ze kterých si vaříte různý jídla. Pokud vám už dochází inspirace a nechcete opakovat stále stejné recepty, zkuste tuto zajímavou novinku. Jedná se o vajíčka v housce nebo chlebu, které skvěle chutnají, stejně jako jsou jednoduchá a hlavně i zajímavě vypadají.

Co si připravit?

Vejce a pečivo. To je onen základ, bez kterého se u tohoto receptu neobejdete. Aby však bylo dosaženo výjimečné a dokonalé chuti, je celkem jasné také to, že budete potřebovat i několik dalších věcí. Tady je to hlavní, tedy seznam surovin:

  • 8 housek
  • 8 vajec
  • Rajčata
  • Cibule
  • Česnek
  • Špenát
  • Strouhaný sýr
  • Trocha másla
  • Bylinky, sůl a pepř

Připravte si housky

Poklud máte husky klasické nízké, tak odřízněte kousek její vrchní části a následně se snažte vnitřek vydlabat. Vzniknout by měly tvary podobné lodičkám. Více však doporučujeme různé druhy vyšších bulek, kde je vše jednodušší a vzniknou tak hlubší základy. I tady nejprve odkrojíte onen vršek a následně zajistíte to, že vydlabete vnitřek.

Čtěte také: 10 úžasných vychytávek, které by měla dělat každá žena na denní bázi

Připravte si zeleninovou náplň

Jak na ni? Stačí jenom, když budete vycházet ze základních surovin. Ty jednoduše očistíte a pokrájíte na menší kousky. Smíchejte je dohromady a potom je ve stejném a rovnoměrném množství nasypte do housek, k nim přidejte i trochu másla, které zajistí dokonalé provedení výsledných chutí.

Nyní vajíčko

Co s ním? Je to snadné. Není třeba ho jakkoliv připravovat, jelikož to jediné, co bude nutné udělat, je jeho rozklepnutí přímo do housky. Právě tento postup zajistí, že vznikne zajímavé a vždy originální propojení bílku a potom i žloutku. Jakmile jsou vajíčka houskách, už stačí jenom dochutit. A to právě solí, pepřem, popřípadě i bylinkami. Nezapomínejte také na strouhaný sýr, kterým každou housku s náplní posypete.

Dejte do trouby zapéct

Ta by měla být rozehřátá na 180 stupňů Celsia. Jakmile je připravena, položte housky na plech a ten následně vložte do trouby. V té nechte vše zhruba 10 minut, což by mělo stačit k prvnímu ohřátí. Následně změňte místo ohřevu tak, aby trouba hřála jenom z horní části. Zajistí se vytvoření velmi chutné krusty. Jakmile jsou vejce upečené a housky jsou křupavé, již můžete začít s podáváním.