Domácí jahodová marmeláda: jednoduchý a rychlý recept, který zvládne úplně každý

Dnes jsem si pro vás připravila recept, s jehož pomocí vznikne dokonalá domácí jahodová marmeláda bez cukru. Já jahodový džem miluji a mohla bych jej mít úplně všude – na rohlíku s máslem, na chlebu, v moučnících nebo klidně ve vánočním cukroví. Domácí jahodová marmeláda bez cukru je recept, se kterým se se mnou podělila kamarádka a já bych jej ráda předala vám.

Reklama

Dobrou zprávou je, že domácí jahodová marmeláda bez cukru není vůbec složitá na přípravu. Pokud jste si mysleli, že vyrobit domácí džem je nad vaše kulinářské schopnosti, pak vás prostřednictvím dnešního receptu ráda přesvědčím, že jste se pletli. Marmeládu s pomocí následujícího postupu totiž dokáže připravit úplně každý a to dokonce i ten, který ještě nemáte za sporákem tolik zkušeností.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 4 kg jahod
  • 2 kg krupicového cukru
  • 2 čajové lžičky kyseliny citronové

Jak postupovat při přípravě?

  1. Začněte tím, že si očistíte jahody.
  2. Čisté jahody poté pokrájejte na menší kousky.
  3. Do hrnce vložte část jahod, posypejte je částí cukru, opět dejte část jahod, poté zase část cukru.
  4. Takto připravené jahody s cukrem přikryjte čistou utěrkou a nechte odpočívat do druhého dne – vyberte chladnější místo, ale nedávejte je do lednice.
  5. Následující den směs jahod a cukru promíchejte.
  6. Dejte na mírný plamen, kde pomaličku zahřívejte.
  7. Přidejte do směsi kyselinu citronovou.
  8. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte, dokud vám směs nezačne houstnout.
  9. Až se vám bude zdát marmeláda správně hustá, sundejte ji z plamene.
  10. Ještě horkou marmeládu vložte do čistých sklenic, pevně uzavřete a sterilujte při teplotě 90 °C asi 10 minut.
  11. Poté obraťte víčkem vzhůru a nechte vychladnout.

Věřím, že vám domácí jahodová marmeláda udělá radost a najde u vás doma mnoho využití.

Reklama