Tento kuřecí salát s chutnou zálivkou zmizí do pár minut od uvaření. Tak je výborný a také žádaný

Jenom málokteré jídlo zmizí hned pár minut po přípravě. Říci to můžeme o tomto produktu, kterým je velmi lahodný kuřecí salát s chutnou zálivkou. Jakmile ho připravíte, bude mizet velmi rychlým tempem. Taková je jeho obliba v domácnostech. Navíc se nejedná o úplně dietní jídlo a tak u řady lidí jasně změní celkové pohlížení na to, co je dietní a co naopak dietní vůbec není.

Dobrota, která obsahuje mnoho chutného

Většina lidí si zeleninový salát představuje jako něco, kde je pár kousků zeleniny, trocha olivového oleje, soli a pepře a tím veškerá gastronomie končí. Tento vám však ukáže, že to jde i jinak. Ano, zeleninu v něm také najdete, ale také v něm nechybí vejce, šunka, kuřecí maso a také velmi chutná zálivka. To je kombinace, která potěší každého, kdo chce zkusit něco nového a kdo se chce přesvědčit o tom, že saláty nemusí být špatné. Naopak.

Jaké ingredience si připravit?

Už jsme zmínili, co vlastně tento zeleninový salát s kuřecím masem bude obsahovat a proč tak chutná. Nezmínili jsme ale všechny ingredience, stejně jako nevíte ani to, v jakém mají být poměru. Na to se proto podíváme právě nyní. Jedině tak bude výsledek dokonalý a salát začne z mísy mizet pár minut po finálním dokončení. Připravte si:

Čtěte také: 18 úžasných domácích nástrojů, které Vám jednoznačně ulehčí život. Inspirujte se a ulehčete si domácí práce!

  • 500 g orestovaného (nebo pečeného) kuřecího masa
  • 400 g mrkve
  • 100 g strouhaného sýra
  • 3 vařená vejce
  • Sůl, pepř a bylinky

Z čeho se bude skládat salát, to již víte. Nyní ještě musíme říci to, z čeho se bude skládat samotná zálivka. Ta, která mu dá onu neobyčejnou chuť, které se nikdo ve vaší rodině nebude moci nabažit. Na zálivku budete potřebovat nejlépe doma připravenou majonézu – můžete však i koupit, dále to bude také bílý jogurt, zakysaná smetana a hořčice. To jsou základní suroviny na zálivku, která vás po prvním ochutnání ohromí.

Začínáme s přípravou

To nejtěžší na samotném salátu s kuřecím masem a zálivkou je v podstatě příprava. Tedy to, že je třeba jednotlivé ingredience nejprve nakrájet. Je na vás, jak velké kousky budete chtít mít. Je možné zvolit menší, stejně jako je možné zvolit větší. To mluvíme samozřejmě o kuřecím masu a dále také o okurkách.

Dále je třeba vzít vejce a také mrkev. Toto se již nekrájí, jelikož tyto suroviny se strouhají. Opět je na vás, zda na domácím struhadle zvolíte raději hrubší variantu, nebo dáte přednost té jemnější. Ovlivníte tak výslednou konzistenci i to, kolik chuti budete mít v ústech.

Zálivku podle chuti

Co na ni potřebujete, to již víte. Poměry nejsou striktně dány a je na každém, jakou preferuje výslednou chuť. Někdo raději více majonézy, jiný jogurtu, další smetany a poslední hořčice. Chuť daných surovin dotáhnete do konce i s použitím bylinek, soli a pepře. Jakmile jste s dresinkem spokojeni, již ho můžete přidat do samotného salátu.

Promíchejte a nechte uležet

Mnoho kuchařů dělá tu chybu, že když připravují salát, tak ho nemíchají, ale dresink dají jenom na vrch. Výsledná chuť následně nebude taková, jaká má být. Důležité je přidat dresink do mísy se salátem a vše důkladně zamíchat. Propojí se tak jednotlivé chutě navzájem. A i když věříme, že po prvním ochutnání budete chtít salát s kuřecím masem ihned jíst, zkuste mu odolat a dejte ho do lednice uležet. Nejméně na 30 minut. Chutě se mnohem lépe propojí a výsledek bude naprosto famózní. Následně si rychle nandejte na talíř co sníte, jelikož se může stát, že za pár minut již nebude co jíst.