Beton dnes nahradí jakoukoliv kamennou, ale i dřevěnou dlažbu

Možná se budete divit, že ta žulová dlažba, kterou jste záviděli sousedovi, není vůbec žulová. Kámen, cihlu i dřevo dnes umí betonová dlažba zcela věrně imitovat. Pořídit se dá navíc levněji a nabízí mnohem lepší užitné vlastnosti i delší životnost než většina z těchto přírodních materiálů.

Jako z přírody a přitom z betonu

Venkovní dlažba z betonu je dnes schopna k nerozeznání napodobit i tak specifický materiál, jakým je dřevo. Dřevěné šlapáky by vám na zahradě uhnily do dvou až tří let. Stejně tak jako podlaha z desek. Na té by to navíc i pěkně klouzalo. Přitom Presbeton vyrábí svoji unikátní dlažbu Bark, která umí věrnou imitací dřeva nejen vydláždit větší plochy, ale napodobí i šlapáky ze dřeva či dřevěné palisády.

Podobně dokáže imitovat i další materiály. Dlažba Kobe vypadá jako žulové kostky, Lima připomíná dlažbu z pískovce, Dakar je ideální na šlapáky do trávníku, a dokonce dlažbou Steel naimitujete tradiční kapkový plech.

Čtěte také: Realita, nebo oční klam? Věřící mají jasno. Na nebi se objevil důkaz Boží existence. Nejenom že se mraky rozestoupily. Bůh se mezi nimi procházel. Podívejte se!

Betonová dlažba se však nemusí snažit pouze o imitaci přírodních materiálů

Skladební a zámková dlažba Presbeton nabízí i vlastní design, který se snaží zapadnout do všech moderních i tradičních stylů bydlení. Dlažba Historik například díky záměrně otlučenému vzhledu a poškrábanému povrchu perfektně dotvoří exteriér chalup či historických objektů. K dispozici je hned několik barevných variant. Dlažba H-e-x je zas řešením dokonale ladícím s moderní městskou architekturou. V nabídce zámkové dlažby však najdete i řadu ekonomických řešení. Ne každý si pro exteriér může dovolit zbytečně dražší řešení dláždění. Přitom i ta levnější, jakou je například zámková dlažba Paroli, vypadá velice efektně a poskytuje skvělou funkčnost vydlážděných ploch.

Bez obrubníků je efekt jen poloviční

Rozhodně se nesnažte ušetřit na obrubnících. Patří nejen na veřejné komunikace, ale měly by být rovněž součástí zpevněných ploch u rodinných domů. Jen tak dlažba perfektně drží a obrubník současně vytváří dokonalé linie kolem dláždění. Obrubníky lze využít i v zahradě. Presbeton opět přináší řešení v podobě jednoduchých betonových zahradních obrubníků i obrubníků, které napodobují dřevěné palisády nebo břidlicové lemy.