Pigmentové skvrny můžete odstranit snadno a rychle! Není nutné operace ani laser. Stačí olej, který je téměř zázrak

Pigmentové a stařecké skvrny jsou nevzhledné a častokrát je považujeme za známku stárnutí. Tyto hnědé skvrny se objevují na kůži rukou, ale také na obličeji. To je také důvod, proč je tolik nesnášíme a snažíme se jich co nejrychleji zbavit. Můžete investovat do nejrůznějších krémů a olejíčků a utratit tak celé tisíce, nebo můžete zkusit naši radu, s kterou se stejně dobře (a možná i lépe) pigmentových skvrn zbavíte.

Co jsou pigmentové skvrny?

Pigmentové skvrny se vyskytují na těch částech těla, které jsou nejvíce vystavená slunci. Jedná se o obličej, ruce, ramena, paže a další části. Pigmentové skvrny mají odlišnou barvu, než je barva vaší pokožky – obvykle jsou tmavší. Mají béžovou, hnědou nebo černou barvu a mohou mít různou velikost. Někdy se jim říká také stařecké skvrny, protože se objevují s narůstajícím věkem.

Zázračný olej vám pomůže pigmentové skvrny odstranit

Kadidlový esenciální olej můžete sehnat v porovnání s ostatními výrobky na odstraňování pigmentových skvrn velice levně. Kadidlový olej pomáhá proti řadě kožních problémů, jako je akné, jizvy a vrásky. A také pomáhá zesvětlovat pigmentové skvrny a tím je odstraňovat. Kadidlový olej, který se někdy označuje také jako frankincense oil, se extrahuje z pryskyřice stromu zvaného kadidlovník, a to je buď z kadidlovníku pravého nebo kadidlovníku pilovitého.

Čtěte také: 5 tipů, díky kterým při výběru pracovního pláště nesáhnete vedle

Jakým způsobem tento olej používat?

Kadidlový olej je velmi jednoduché používat. Stejně jako u speciálních krémů jej stačí natírat na postižená místa – tedy na pokožku, kde se vyskytují pigmentové skvrny (nebo jiné kožní problémy, které kadidlový olej dokáže odstranit). Natírejte své pigmentové skvrny ráno a večer, stačí nanést jednu až dvě kapky na kůži. Takto postupujte, dokud se pigmentových zcela nezbavíte.

Připravte si vlastní hydratační prostředek

Kadidlový olej můžete naředit a připravit si tak hydratační přípravek. Míchejte jej v poměru 6 kapek esenciálního oleje na každých 25 g základní látky. Touto základní látkou může být jednoduché pleťové mléko bez vůně, nebo krém, který slouží k zesvětlení pokožky. Tyto základní látky by měly mít přírodní základ. Obsahovat mohou látky, jako jsou alfa-hydroxykyseliny, kyselina ellagická, retinoidy nebo vitamín C.

Jaké má kadidlový olej účinky?

Kadidlový olej je tak účinný v boji proti pigmentovým skvrnám, protože má hojivé, adstringentní a regenerační účinky. Kromě toho má také antibakteriální a protizánětlivé účinky, které oceníte tehdy, když se vám tvoří nevzhledné akné a černé tečky. Ačkoli jste o kadidlovém oleji dosud neslyšeli, vězte, že se jedná o prostředek, který se na pigmentové skvrny a jiné kožní problémy používá již celá desetiletí.