Je stejný i váš vedoucí? To, jak se tento konkrétní zachoval ke své podřízené obletělo svět. To stejné by udělal jenom málokdo. Možná nikdo. V čem spočívalo jeho jednání?

Kdo chodí do zaměstnání, ten není vždy svým pánem, ale vždy má nad sebou někoho, kdo je jeho nadřízený. Platí to v jakékoliv hierarchii, pokud zrovna nejste hlavním generálním ředitelem. Je jasném, že ne každý je se svým nadřízeným spokojený. Někdy člověk natrefí na někoho, kdo je opravdu nesnesitelný a práce pod ním je opravdu hrůza. Podívejte se na tento příběh, který je o ženě, která měla také nadřízeného. A jak se k ní zachoval o co udělal? Budete zírat. Není proto divu, že tento příběh obletěl celý svět.

Na první pohled tvrdý a drsný chlap

Žena se rozpovídala o tom, jaký její vedoucí jde. Narovinu řekla, že z něho jde skutečně respekt a že vypadá jako tvrdý chlap. Jak by také ne, když je vysoký 195 centimetrů, je celkem mohutný a z jeho pohledu je jasné, že nikomu nic neodpustí. I proto má své podřízené zvládnuté a každý dělá svou práci jak nejlépe to umí. I proto je jeho oddělení jednou z takových, kde je vše tak, jak je vyžadováno. A právě pod tímto mužem pracuje i žena z našeho příběhu. Hned jak ho vylíčila bylo mnoha lidem jasné, že zahrávat si s takovým vedoucím není na místě.

Dá se s ním mluvit

Většina lidí daného muže ihned odsoudila, jelikož to, že je tvrdý a pevný ve svých zásadách musí směřovat k tomu, že je na své zaměstnance špatný. Jak se ale později ukázalo, tento její nadřízený má srdce na svém místě. Dá se s ním mluvit a málokdo čekal, že udělá takový čin, který se na prodejně v konkrétní den stal. Najednou to vypadalo, že daný vedoucí je někdo zcela vyměněný. Zásadový a tvrdý člověk ukázal, že se s ním dá mluvit. A co více, ukázal i to, že má city a když je to potřeba, umí se vcítit do jiných.

Čtěte také: Dejte si pozor, následující tři měsíce mohou být ve vašem životě velmi důležité

Přišla zákaznice

Byl to den jako každý jiný. Až na jednu zákaznici, která přišla do prodejny a s sebou měla dvě děti. Bylo na ní vidět, že není úplně v pořádku jak po fyzické, tak po psychické stránce. Také bylo vidět, že důkladně vybírá, co koupí. A to primárně podle ceny. Pokud si děti něco vybrali, vrátila to zpět se slovy, že je to moc drahé. A k této ženě přistoupil daný vedoucí, který se jí optal, zda je vše v pořádku a zda nepotřebuje s něčím pomoci.

Během několikaminutového rozhovoru se žena rozhodla říci svůj příběh. O tom, že ji opustil manžel a že její aktuální finanční situace není nijak růžová. A tak je v obchodě proto, aby nakoupila co nejvíce za co nejméně peněz. Zároveň vedoucího uklidnila, že se nemusí obávat problémů s tím, že by snad chtěla něco ukrást. Že na jídlo pro děti má, a sama kdyžtak vydrží hladovět. O čem si povídali dále již slyšet nebylo.

Vedoucí přišel k pokladně

Ten den bylo zákazníků méně a tak vedoucí přišel k pokladní. Neřekl jí, že má jít dělat jinou práci, aby se neflákala. Řekl jí, že až k ní přijde právě žena, se kterou si předtím povídal, má ho nechat zavolat. Pokladní vytušila, že to může být dost možná pro podezření z krádeže. Trvalo dlouhé desítky minut, než nakupující přišla. Měla plný košík běžných potravin, které potřebuje každá rodina k tomu, aby měla co jíst. Zboží začala vyrovnávat na pás. Pokladní proto zavolala vedoucího, který po chvíli přišel. Dal pokyn k tomu, aby byl nákup markován tak, jako každý jiný. Poté dan pokyn k tomu, aby byl nákup ženě také zabalen do tašek a připraven k tomu, aby ho mohla snadno odvézt. Když z kasy vyjel lístek s poměrně vysokou sumou, byla situace šokující ještě více.

Unikátní dobrý skutek

Ten tvrdý vedoucí, který nikomu neslevil najednou vytáhl peněženku a celý nákup za ženu zaplatil. A tím to nekončilo. Tento muž jí také nabídl práci, díky které se bude moci ze své situace dostat. A jak to dopadlo? Žena samozřejmě práci přijala a nyní už patří mezi dlouhodobé a spokojené zaměstnance prodejny. A právě díky ní se změnily i formy vedení samotného tvrdého vedoucího. Pochopil, že každý může mít problémy a on má možnost je pomáhat řešit.

Stále tvrdý, ale citlivý

Tvrdý je tento muž pořád. Co se má udělat, to vyžaduje. Přes to nejede vlak a jakékoliv vlákání nestrpí. Zároveň však začal být lidský. Uvědomil si, kolik mohou mít lidé problémů. Na první pohled každý pracuje tak, aby na něm zákazník nic nepoznal. Reálně ale problémy mít můžeme. Ty začíná poslouchat, podle toho plánuje směny, práci, dovolené, ale i dává odměny. Je vidět, že každý šéf může být dobrý. Ale jenom, když má dobré zaměstnance.