Pijete mnoho různorodých nápojů? Zkuste na ně na delší dobu zapomenout a nahradit je jenom běžnou vodou. Budete překvapeni, co se stane s vaším tělem a jaký vliv to na něj bude mít

Bez tekutin se neobejde nikdy žádný člověk. To proto, že právě díky nim můžeme tělo udržovat funkční. To si jakoukoliv tekutino rozloží na jednotlivé složky a pomocí vody zásobuje primárně buňky po celém těle. Když se podíváme na to, co dnes lidé pijí, je toho velká škála. Kromě vody to jsou čaje, limonády, energy drinky, mléko a řada dalších věcí. Uvažovali jste někdy, co se s vaším tělem stane, pokud budete pít jenom čistou vodu? Víme to.

Dokážete zhubnout

Máte problémy se svou váhou? Pokud ano, může vám pomoci i jenom změna pitného režimu. Místo klasických sladkých nápojů, které mají vysokou kalorickou hodnotu, zkuste čistou vodu. Ta má nula kalorií. Statistiky říkají, že svůj kalorický příjem můžete během dne snížit podobně, jako byste si šli zaběhat a uběhli 5 – 8 kilometrů.

Zrychlíte metabolismus

Ten lehce souvisí s hubnutím, ale také s tím, aby vaše tělo a vaše orgány fungovaly správně. Ted aby došlo k tomu, že budou plnit svou funkci. Díky vodě můžete metabolismus nakopnout hned ráno. Jenom je třeba dodržet důležité pravidlo, které říká, že je nutné vypít vodu vlahou. Ta funguje, zatímco voda studená nikoliv.

Čtěte také: Tento psychologický test je hitem po celém světě. Vidíte jenom obyčejný strom? Tak se podívejte blíže. Ta, kterou vidíte jako první, je pro vás klíčová

Prospějete své paměti

Víte o tom, že když budete pít jenom čistou vodu, tak bude lépe fungovat váš mozek? Je to z toho důvodu, že právě ten je z až 83 procent tvořený výhradně jenom vodou. Když jí má tělo dostatek, mají ji dostatek také buňky v mozku. To pozitivně ovlivňuje jeho činnost. Jak v podobě dlouhodobé a krátkodobé paměti, tak i v podobě možného aktuálního soustředění.

Potlačíte chutě k jídlu

Také se vám někdy zdá, že máte stále na něco chuť? Je to nejčastěji proto, že pijete sladké limonády, které stimulují chutě k jídlu, stejně jako způsobují kolísání krevního cukru. A to způsobuje další chutě. Když budete pít vodu, tak se tyto vedlejší účinky cukru pochopitelně nedostaví. Při větší konzumaci vody si navíc poměrně efektivně zaplníte žaludek.

Vyloučíte z těla vše, co zde nemá být

Když dostatečně pijete čistou vodu, tak do těla nejenom nedostáváte nic cizorodého, ale také z něho vše špatné eliminujete. To proto, že tělo se zbavuje škodlivin přirozenou cestou, a to močí. Když tedy budete dostatečně pít, dojde také k tomu, že budete lépe odstraňovat toxiny i další nežádoucí látky, které ve svém organismu nechcete mít.

Podpoříte své zdraví

A to především tím způsobem, že budete méně náchylní k běžným nemocem. Jak z důvodu, že své tělo detoxikujete a odstraníte vše špatné, tak i z důvodu, že ho nebudete zatěžovat cizorodými látkami a to potom nebude mít ani sílu, ani nebude mít energii na boj s nemocemi. Díky čisté vodě tak svou obranyschopnost nenarušíte.

Budete krásní

Víte, že voda má blahodárný vliv také na vaši pokožku? A to v tom, že je díky ní hydratovaná a tedy i pružní a krásná? I to je důvod, proč vodu vyhledávají především ženy. Také nelze zapomínat na to, že když je kůže hydratovaná, neobjevují se příznaky suchosti a s tím spojené ekzémy, nebo dokonce akné.

Minimalizujete problémy se srdcem

Statistiky říkají, že kdo denně vypije 1 – 2 litry vody, ten výrazně prospívá svému srci. V porovnání s člověkem, který pije jenom limonády je sníženo riziko infarktu o více než 42 procent. To už je dobrý důvod dát si vodu.

Budete bohatí

Kolik stojí litr vody z kohoutku a kolik stojí litr limonády v obchodě? Je to velký nepoměr. Voda je téměř zdarma, zatímco limonáda stojí desítky korun. Ty vám, každý den zůstanou. Za měsíc je to hezkých pár stokorun. Za rok pěkných pár tisíc.