Tento tvarohový koláč musíte vyzkoušet! Proč? Má hned několik unikátů. Není potřebo ho péci, díky kondenzovanému mléku dokonale chutná a v létě vás zaujme tím, že skvěle osvěží. Jak na něj?

Přinášíme vám recept na dezert, který má opravdu velkou oblibu. Není se čemu divit, jelikož se jedná o recept, který je zcela unikátní. Nejenom chutí, ale i tím, že se jedná o nepečený tvarohový koláč. Hodí se na každý den, kdy vás bude takzvaně honit mlsná a vy si budete chtít dát něco skutečně dobrého a zajímavého. Nevěříte? Přesvědčte se o tom, že ho jednou vyzkoušíte a potom už nebudete chtít jinak.

Co budete potřebovat? Skládá se ze 2 částí

Hned na úvod je třeba říci, že tento nepečený tvarohový koláč se skládá hned ze 2 částí. Proto si také rozdělíme jednotlivé ingredience, aby bylo jasné, jaké jsou k čemu. Začneme těmi, které lze označit jako základ. Zde budete potřebovat:

  • 300 gramů sušenek
  • 150 gramů másla

Tolik k samotnému základu. Ten jenom potvrzuje jednoduchost koláče. Nyní se podívejme na druhou složku, v podobě tvarohového krému, který ho dotváří. Co si připravit na něj? Jedná se o tyto ingredience:

Čtěte také: Recept na dokonalé palačinky! Netrhají se a nepřipalují a jakmile je ochutnáte, budete je milovat. Cestou k úspěchu je dokonalé těsto vzniklé díky těmto surovinám

  • 500 gramů mascarpone
  • 300 mililitrů tučné smetany
  • 200 mililitrů kondenzovaného mléka
  • 25 gramů želatiny
  • 1 vanilkový cukr

Začínáme přípravou základu

Vzhledem ke 2 ingrediencím je jasné, že základ nebude vůbec nic složitého. O tom se ostatně budete moci sami také snadno přesvědčit. Stačí vzít jenom sušenky, ty lehce rozlámat a potom je vhodit do mixéru. Ten zapněte, dokud z nich nebude jenom prach. Potom je třeba smíchat je s rozpuštěným máslem. Díky tomu vytvoříte základ nepečeného těsta, které vložíte do lednice, kde ho necháte asi 30 minut odpočívat. Tím vám vzniká čas na přípravu samotného krému.

Krém připravíte také velmi snadno

Jako první je nutné použít želatinu, kterou vložíte do vody, aby vám nabobtnala. Jakmile se tak stane, již ji můžete smíchat se všemi ostatními surovinami. Opět doporučujeme využít některého z kuchyňských pomocníků, díky kterým zvládnete vše rychle a samozřejmě také bez velké námahy. Když je krém hotový, také ho dáte na pár desítek minut do lednice. V tu chvíli také vyndáváte těsto, které budete dále zpracovávat.

Vytvořte finální podobu dortu

Ideální je použití dortové formy. Do ní dejte na samotné dno těsto a dobře ho přimáčkněte a také ho dobře uhlaďte, aby bylo v rovině. Jelikož je pevnější konzistence, mělo by se dostat opravdu všude. Potom už přichází čas na krém, který jednoduše nalijete na těsto a potom opět rozetřete. Když máte hotovo, je dort připraven k tomu, abyste ho nechali vychladit. Celý ho vložte do chladničky na dobu kolem 2 – 3 hodin. Díky tomu se zpevní jeho celková konzistence. Po vyndání už pouze nakrájíte a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.