Když má fotograf skutečný talent a vybere dobrou lokaci, nepotřebuje ani Photoshop, ani filtry na jakékoliv další úpravy svých fotek. Podívejte se na ty nejpovedenější. Berou dech, že je to pravda?

V čem je dnes jiný svět fotografií? Stále méně záleží na talentovanosti fotografa, ale i na kvalitě jeho techniky. To proto, že dnes se do hry dostávají hlavně různé filtry, programy typu Photoshop a řada dalších úprav. Díky nim lze i z nepovedené fotky udělat mistrovské dílo. Naštěstí je tu stále řada fotografů, kteří jsou věrni klasice. Mají talent, mají cit a skutečně umí vytvořit mistrovské dílo. A to bez nutnosti dodatečných úprav. Podívejte se na jejich mistrovská díla.

Západ slunce

Že je západ slunce kýčem? ne v tomto případě. Stačí zachytit krásnou barevnost oblohy s unikátním kontrastem domů.

Čtěte také: Dlouhých 200 let se do této jeskyně nikdo nedostal. Tato skupina lidí se k tomu odvážila. Tomu co našli uvnitř, neuvěříte

3 prvky

Je to pouze jedna fotografie. Vlevo klasická zeď s porostem, vpravo lampa a vpravo nahoře stříška budovy, která vytváří přesah.

Peklo

Co je to za místo? Jedná se o útroby samotné sopky. Právě příroda dokázala vytvořit tuto krásu, kterou zachytil talentovaný fotograf.

Lodě na nebi

Zadívejte se pořádně. Ono to není nebe, ale naopak moře, kde je jedna jachta vedle druhé. Dokonalá iluze, že ano? A bez úprav.

Požár

Bez možnosti letecké techniky by to sice nešlo, ale díky ní lze obdivovat tuto fotku, kde rozšíření požáru z levé strany na pravou bránila silnice.

Rebel

Kdo je rebelem? Slunečnice. Všechny jsou otočeny správným směrem, jenom tato jedna se rozhodla, že půjde proti proudu.

Tornádo

Jedná se o oblíbený jev fotografů. Málokterému se ale podaří zachytit takové mistrovské dílo, jako je tomu v tomto případě.

Mraky

Není třeba nic retušovat ani dodělávat. Krásné mraky vytvoří i příroda sama. Díky talentovanému fotografovi je můžete obdivovat.

Létající loď

Opravdu na fotce vidíte, že daná loď letí? jet o povedený optický klam díky čistotě vody a slunci. Bez jakýchkoliv úprav.

Levitující sníh

Opravdu jsou kusy sněhu a ledu ve vzduchu? Ano, jsou. Ale díky tomu, že se doslova drží jednotlivých stromů. Jde o realitu.

Hořící hora

Vypadá to jako úprava, ale rozhodně není. I takové krásy dokáže vytvořit příroda. Na takovou fotku, to chce štěstí, ale i talent.

Přírodní zrcadlo

Polární záře je sama o sobě něco zcela unikátní. A co teprve, když je správně vyfocena dojde k tomu, že se zrcadlí v přírodním zrcadle – ve vodě.

Modrý předěl

Stačí jenom dvě věci. První je velký ledovec a dále dostatek světla, který dokáže vytvořit stín. Pak stačí už jenom najít tu pravou linii.

Armáda

To není Photoshop, ale talent fotografa zachytit pravý okamžik. A zapomínat nelze ani na jedinečnou sladěnost samotných vojáků.

Vlna

Nikoliv shora, jak ji fotí každý. Když je dostatečně velká a fotograf má odvahu, vyfotí ji z její spodní strany. To je úchvatný výsledek.

Paprsky

Jak je tato fotka vytvořena? Jednoduše. Stačí zvolit jenom správný úhel, kdy jsou větrné elektrárny v jedné linii.

Medvěd

Skutečně jde o zvíře? Rozhodně ne. Jedná se jenom o valící se písek, který vytváří onu dokonalou iluzi.

Duha

Že vás nezaujme a neohromí? To se pletete. Tato duha budí obdiv nejenom svou kombinací jednotlivých barev.