Policista byl zavolán na bezdomovce, který se nacházel v obchodě a jeho majitel se ho nedokázal zbavit. Když strážník přijel, udělal něco zcela jiného, než se od něj očekávalo. Jak se k bezdomovci zachoval?

Bezdomovci se mohou dělit na dvě skupiny. Ti, kteří si tento život v podstatě sami vybrali a potom na ty, kteří měli v životě smůlu a skončili na ulici. I když se snaží dostat do normálního života, nedaří se jim to. Jeden takový se následně objevil i v Texasu, v městečku El Paso. S ním měli potíž zaměstnanci obchodu i jeho majitel. A tak se rozhodl zavolat policii.

Bezdomovec zůstával v obchodě a nechtěl ho opustit

Bezdomovec se uchýlil do daného obchodu a i když se mu zaměstnanci snažili domlouvat, nechtěl ho opustit. Opakoval jim, že skutečně nemá kam jít a že se chce jenom chvíli ohřát, než půjde zase ven. Prosil je, zda by nebylo možné nechat obchod ještě chvíli otevřený, než se jeho tělo zahřeje a potom sám odejde. To ale nebylo možné a tak se vedoucí obchodu rozhodl pro to, že na daného bezdomovce zavolá policii, která si s ním poradí.

Policista se zachoval zcela jinak, než všichni čekali

Ve většině případů je policie nekompromisní a začne celkem rychle konat. To znamená, že nežádoucí osobu vyvedou ven a dále se o její osud nestarají. Policista, který přijel na místo měl ale ještě jiné plány. Svým chováním doslova šokoval okolí. Co udělal? Mnoho lidé tomu nemohlo uvěřit, že se takto zachoval muž v uniformě.

Čtěte také: Jsou ošklivé ženy? Rozhodně ne. To jak vypadají ovlivňuje hlavně péče a líčení. Podívejte se na fotografie, jak ženy vypadají po probuzení a dokonale nalíčené

Policista bezdomovci pomohl

Muž v uniformě se zachoval jako skutečně slušný člověk, který chce bezdomovci pomoci. Vyslechl si jeho příběh a důvod, proč je v obchodě. A poté skutečně požádal majitele obchodu o to, zda by chvíli nepočkal, než obchod zavře. Že stejně ještě musí udělat administrativu a další věci a po danou domu na bezdomovce dohlédne právě on.

Tím ale jeho pomoc neskončila, jelikož se rozhodl oslovit ostatní osoby v dosahu a vyžádal si od nich, zda by byli tak laskaví a dali bezdomovci ponožky, ale i boty nebo rukavice, či jiné teplé oblečení. Najednou se nálada lidí změnila a začali starému muži bez domova pomáhat. On tak získal vše potřebné k tomu, aby mu bylo na ulici teplo.

Ven ho policista jít nenechal

Činnost policisty ale nekončila. Ani když byl bezdomovec oblečený nedošlo k tomu, že by ho nechal jít ven. Policista ho naložil do auta a odvezl ho do centra pro bezdomovce, kde dohlédl na to, aby dostal dostatek jídla i svou čistou postel, kde bude moci v teple trávit moc. Šlechetné gesto, co říkáte?