Není nad pochoutky, které jsou sladké a nezaberou příliš mnoho času. Když jsou navíc nepečené, ušetří vám také energii, kterou by musela vaše trouba vynaložit a čas, který byste strávili pečením. Další skvělou výhodou nepečených dezertů je ta, že prostě nemáte šanci nic pokazit – nic nepřipálíte, jediné, na co si musíte dát pozor je náplň. A proto přicházíme s tímto receptem. Jedná se o pochoutku, která se přímo rozplývá na jazyku. Pokud se rozhodnete připravit jej, nebudete litovat.
Různé druhy náplní
V tomto dezertu můžete použít nejrůznější druhy příchutí. Oplatky můžete potřít jakoukoli náplní, kterou máte vyzkoušenou – čokoládovou, karamelovou, oříškovou, marmeládovou atd. Vybírejte podle své chuti. Pro začátek jsme vám ale nachystali takovou náplň, na které si pochutná celá vaše rodina. Níže už je slíbený recept na výbornou pochoutku.
Ingredience
- 1 balení vanilkového pudinku,
- 1 balení oplatek bez náplně,
- 350 g drcených sušenek,
- 250 g změklého másla,
- rumová esence,
- 200 ml mléka,
- 200 g mletých lískových oříšků,
- 300 g cukru,
- 100 g kakaa,
- 1 sáček čokoládové polevy.
Nejprve si uvařte pudink
Prvním krokem je uvaření pudinku. Vařit ho ale budete trošku jinak, než jste zvyklí. Nejprve do hrnce vlijte mléko, ve kterém rozmícháte cukr a kakaový prášek. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby vám nevznikaly žádné hrudky. Nyní můžete směs pomalu zahřívat na mírném plameni. Když už je mléko trochu ohřáté, přidejte k němu pudink, rumovou esenci a máslo. Vše dobře promíchejte, aby vznikla jednotná směs. Jednu až dvě minuty povařte a poté odstavte.
Připravíme si oříškový krém
Nyní je čas smíchat si drcené sušenky s lískovými oříšky. Tuto směs pak vmícháme do pudinku, který jsme si dříve uvařili. Pořádně promícháme, aby oříšky a sušenky byly v krému rovnoměrně rozestoupeny. Takto připravený krém už není potřeba ochucovat – můžete jej vyzkoušet již teď! Určitě vám bude chutnat.
Dokončení dezertu
A teď už je čas dokončit dezert. Na tác, který je o něco větší než vaše oplatkové pláty, si položte jeden z oplatků. Potřete jej krémem a položte druhý plát. Takto pokračujte až do spotřebování surovin. Poslední vrstvou bude oplatek. Nakonec ještě připravte čokoládovou polevu podle návodu na obalu a celý dezert tím polijte. Polevu můžete rovnoměrně rozetřít, nebo s ní připravit mramorování na svém dezertu – podle toho, co vám bude více vyhovovat.
Podávejte!
Nechte přes noc vychladit v lednici. Druhý den nakrájejte na malé kostičky a můžete podávat! Uvidíte, že si pochutná celá vaše rodina. A co víc – děti se mohou při přípravě tohoto jídla také zapojit. Až tak je to snadné!