Tomuto chlapci nedali oběd, protože neměl peníze – jeho spolužák udělal něco, co pohnulo celou školou

Malý Cayden je skutečně chlapcem, na kterého mohou být rodiče právem pyšní. A to z důvodu, co udělal. Jeho spolužák ve škole nedostal oběd, jelikož na něho neměl peníze. Rodina neměla na rozhazování a s tím souviselo i to, že chlapec musel jíst místo oběda pouze pečivo. Malý Cayden se nad tím podivil a chtěl svému kamarádovi pomoci.

Svěřil se svým rodičům

Cayden se svěřil svým rodičům. Řekl, že jeho kamarád nemá ve škole na jídlo, a to mu velmi vadí. Poté přišel s tím, že si všímá i dalších dětí, jejichž rodiče nemají na obědy. Řekl svým rodičům, že by toto rád změnil ale neví, co proto musí udělat. Ti se mu rozhodli pomoci a ukázat mu cestu. Řekli mu, že problém s obědy není jenom v jeho škole a že by měl rozpoutat diskuzi na toto téma, aby se o problému dozvědělo co nejvíce lidí.

Díky jeho iniciativě má 300 dětí na jídlo

Cayden má sice jenom 8 let, ale už v tomto věku dokáže ukázat, nakolik je obětavý a nakolik mu záleží na ostatních. Ve škole založil iniciativu, která má pomoci těm dětem, které na jídlo skutečně nemají. Díky této iniciativě dochází k tomu, že každý měsíc dokáže získat 7 000 dolarů od různých sponzorů a jiných lidí, kterým není osud hladovějících dětí lhostejný. Díky tomu Cayden dokáže zajistit obědy až pro 300 dětí, které by si je jinak nemohli dovolit.

Čtěte také: Nejlepší hnojivo pro rostliny vyrobíte sami! Stačí slupky od cibule takto jednoduše zpracovat. Za pár dní své rostliny nepoznáte

Teplé jídlo je důležité

Ví to nejenom malý Cayden, ale ví to každý rozumně uvažující člověk. Každý potřebuje teplé jídlo a dítě obzvlášť. Ne všechny rodiny si ho však mohou ve škole dovolit. A jelikož stát tento problém dlouhodobě neřeší, je tato iniciativa skutečně chvályhodná. Většinou za ní stojí různé neziskovky, ale v tomto případě je to osmiletý kluk. Obdivují ho nejenom jeho rodiče, ale obdivuje ho také celá škola. A ti, kteří se mohou díky tomu plnohodnotně najíst? Ti mu jsou pochopitelně velmi vděční.

https://youtu.be/ULd2uHXRiSs