Polévky, které vyčistí organismus a detoxikují tělo. Tyhle babské recepty si ihned zapište!

Kdy jindy vařit horké polévky, pokud ne v zimě? V tomto případě je talíř horké pochoutky obzvláště dobrý, zvláště pokud máte maso nebo játrové knedlíky, hodně zeleniny nebo případně uzené maso. Zde je několik receptů, které budou během chladné sezóny vhodné pro všechny.

Kuře s krabem

Prvním receptem jsou kuřecí polévka s krabími tyčinkami. Budete potřebovat: 1 polévková lžíce oleje, 1 cibule, filet z kuřecích prsou 40 kg, 2,5 dl neslazené šlehačky, 1 dl suché bílé víno, 1 dl vývaru, sůl, pepř, 1 balení smíšených koření (např. Estragon, majoránka, petržel), 33 dkg míchaná zeleninová směs, 27 dkg vařeného listového těsta a 1 kus žloutku. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.

Dalším receptem je báječná klobásová polévka. Budete potřebovat: 3 kousky brambor 10 dkg uzené klobásy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kus vajec, 2 dl zakysané smetany, paprika, mouka, petržel, koření, sůl, mletý pepř a majoránka. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.

Čtěte také: Nejenom pro děti, ale samozřejmě také pro dospělé. Takový je koláč HRK – HRK. Že ho ještě neznáte? Nejvyšší čas si ho připravit. Až ho ochutnáte, budete litovat že jste tento recept nenašli dříve

Polévka z kuřecího masa

Dalším receptem je báječná polévka z mraženého kuřecího masa. Budete potřebovat: 50 kg kuřecí prsa nebo vepřová kýta, 2 mrkve, 2 prameny kořene petržele, 1 kus celeru, 1 kus cibule, 3-4 kousky brambor, 2 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř, estragon (podle chuti), 1 dl krému a 1 malá sklenice zakysané smetany. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.

Polévka s játrovými knedlíčky

Dalším receptem je báječná polévka s játrovými knedlíčky Budete potřebovat: Pro polévku: 1,5 kg kachního masa (křídlo, záda, krk, hrudní kost), 1 kus tuřínu, 1 kus celeru, 4 stonky řepy, 3 kousky kořene, 1 cibule (menší), 1/4 kale, 1 kus brambor, 1 svazek celeru, 1 ks pepře (menší), 1 rajče (menší), celý pepř, sůl, polévková kostka a voda; Pro masové kuličky: 35 liber mletého vepřového masa, 1 kus cibule (menší), 4-5 stroužky česneku, 1 kávová lžička (sušená), 1 kus vajec, sůl, bílý pepř, petržel a těstoviny. Postup a příprava jsou jednoduché a zřejmé už ze samotné fotografie.