Osamělý táta adoptoval dívku s Downovým syndromem, kterou odmítlo 20 rodin, poté řekl tento výrok

Pomáhat bližním a lidem kolem sebe by mělo být hlavním smyslem našich životů. Ne vždy to však platí, a pak to dopadá tak, že ani nemocný člověk se pomoci nedočká. Jedná-li se navíc o nemocné dítě, je situace už donebevolající. Naštěstí stále existují dobré duše, kterým osud jiných lidí není lhostejný. Podívejte se na tento případ, který vás jistě nenechá chladným.

Nabídnuta k adopci

Dívka jménem Alba to neměla v životě vůbec snadné. Narodila se s 21.chromozomem, což značí přítomnost tzv. Downova syndromu. Bohužel pro ni ji její biologická matka odmítala přijmout, natož pak vychovat. Vzdala se jí a nabídla jí k adopci. Od ženy to byl velmi nepěkný a sobecký akt, kterého možná bude do smrti litovat.

20 rodin ji odmítlo

Alba byla ponechána v adopčním řízení a zájem o ni projevilo až 20 rodin. Jakmile se ovšem rodiny dozvěděly, že dívka trpí vzácným syndromem, všechny od adopce ustoupily a dívku odmítly. Dívce tedy nezbývalo nic jiného než nadále zůstat v péči státu.

Čtěte také: Pánové pozor! Jediný list této rostliny vám pomáhá léčit prostatu. Zkuste to včas!

Po 13 dnech jejího života se na ni ovšem usmálo štěstí. Osamělý muž z Itálie se rozhodl, že tuto nemocnou dívenku adoptuje a učiní ji svým dítětem. I přesto, že byl velmi osamělý a měl také těžký život, nebál se toto rozhodnutí učinit a vzít na svá bedra nelehký úkol. Albu přijal v roce 2017, za což mu patří velká poklona.

Záchrana z Itálie

Ve svých 41 letech vydal tento muž svou knihu s názvem „Born for You“, ve které popisuje svou osobní zkušenost v roli pěstounského rodiče. Zpráva o adopci dívenky ovšem pobouřila veřejnost. Muž byl homosexuál, a proto se někteří domnívali, že na adopci neměl právo. Málokdo už ovšem ví, že muž pracoval dlouhá léta o zdravotně postižené a nevyléčitelně nemocné osoby. K adopci tedy jistě důvod měl. V Itálii je adopce homosexuálními a osamělými rodiči velmi komplikovanou záležitostí, takže to v tomto ohledu jistě neměl lehké.

Na uvedených fotografiích je nicméně vidět, že Alba je s mužem opravdu šťastná, což je pro dívenku nejdůležitější.