Tyto bramborové lupínky jsou nejlepší příloha, jakou jste kdy jedli! Hodí se ke každému jídlo i samostatně jako mlsání k televizi

Klasické chipsy jistě znáte. Věděli jste však, že ty nejlepší bramborové lupínky se dají vyrobit z něčeho, co máte za odpad? Tedy z bramborových slupek? Pokud ne, podívejte se na tento recept a rozhodně ho vyzkoušejte. Je jednoduchý a výsledek je tak chutný, že ho vyměníte za klasické chipsy.

Reklama

Co budete potřebovat?

Ano, budou to právě slupky z brambory. Nejenom, že byste měli brambory před loupáním důkladně omýt, ale je vhodné, abyste je loupali tak, aby vznikla slupka co možná nejdelší, ideálně nejméně pět centimetrů dlouhá.

Druhou složkou tohoto receptu je těstíčko. Jeho základem je mouka, mléko, jedno vajíčko a trocha smetany. Pokud byste chtěli zkusit takzvané pivní těstíčko, je možné smetanu nahradit trochou jakéhokoliv piva.

Postup přípravy je snadný

Jako první si připravte své těstíčko, ve kterém budete chipsy obalovat. Smíchejte mléko, smetanu nebo pivo, vejce a trochu mouky. Podle konzistence přidávejte mouku, dokud nebudete spokojeni. Mělo by vzniknout těsto, které bude mít podobnou strukturu, jako to na palačinky.

Reklama

Následně už můžete vzít slupky z brambor. Ty dejte do mísy, osolte je a potom je jednu po druhé obalujte v těstíčku. Z něho by měly mířit přímo do pánve s větší vrstvou rozpáleného oleje. V něm je smažte do zlatova. Jakmile jsou hotové, vyjměte je a dejte je na papírovou utěrku trochu okapat. A potom servírujte. Skvěle chutnají nejenom teplé, ale dají se jíst i studené.

Nebojte se experimentovat

Co dodat na závěr? Snad jenom to, že pokud vám tyto unikátní a netradiční bramborové chipsy zachutnají, neměli byste se bát jakýchkoliv experimentů. A to se samotným těstíčkem. Do něho lze přidat třeba sladkou nebo pálivou papriku, různé druhy sušeného koření, medvědí nebo klasický česnek, ale třeba i sezamová semínka. Fantazii v podobě chutí se meze nekladou. Záleží jen na tom, na co máte chuť.

Reklama